2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: Λιτάνευση εικόνων για την κατάπαυση των πυρκαγιών

Μαινόμενων επί δεκαπενθήμερον των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου – Δαδιάς – Λευκίμμης, με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού την Κυριακή, 3 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας, σε όλους τους Ναούς της επαρχίας του, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ των Ιερών Ναών και ανεπέμφθη δέηση για την κατάπαυση της καταστροφικής θεομηνίας, που πλήττει κατοικημένες, αγροτικές και δασικές περιοχές με ανυπολόγιστης αξίας ζημιές για το περιβάλλον, για την τοπική οικονομία και για την ασφάλεια της Πατρίδας μας.

Ο Σεβασμιώτατος την ημέρα αυτή ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Ελληνοχωρίου – Διδυμοτείχου και μίλησε επίκαιρα λέγοντας ότι ο άνθρωπος είναι διαχειριστής και όχι ιδιοκτήτης και κυρίαρχος της Δημιουργίας, γι’ αυτό πρέπει με σεβασμό και φόβου Θεού να διαχειρίζεται την πιστευθείσα εις αυτόν από τον Δημιουργό κληρονομία.

Σχολιάζοντας δε την παραβολή των κακών γεωργών της Κυριακής ΙΓ´ Ματθαίου, που ανεγνώσθη, μεταξύ άλλων, είπε: «Η παραβολή αυτή έχει απόλυτη εφαρμογή σε όλες τις εποχές και κυρίως στην εποχή μας. Ό,τι έπραξε ο Θεός στον Ισραήλ, η φροντίδα και η αγάπη με τις οποίες τον περιέβαλλε, οι δωρεές με τις οποίες τον προίκισε, οι Δίκαιοι και οι Προφήτες με τους οποίους τον στόλισε, το ίδιο ακριβώς έπραξε και με τον Νέο Ισραήλ, εμάς του Χριστιανούς, μέσα στην Εκκλησία Του. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας ευεργετεί την Εκκλησία μας με την Ευαγγελική διδασκαλία Του, με τους Αγίους και τους Μάρτυρες της πίστεως, ενώ η παρουσία του Χριστού είναι συνεχής και διαρκής μέσα στο γεγονός της Εκκλησίας και της κοινωνίας στη μυστηριακή Της ζωή.

»Στην εποχή μας, δυστυχώς, παρατηρούνται συμπεριφορές εγωιστικές σαν κι αυτές που περιγράφονται στην παραβολή. Ο άνθρωπος με απληστία και ασέβεια εκμεταλλεύεται τη Δημιουργία, η Εκκλησία μας χλευάζεται, ο Λόγος του Θεού περιφρονείται, οι άγιοι λοιδορούνται και εμπαίζονται, ο Χριστός εξοστρακίζεται και απωθείται στο περιθώριο, όχι μόνο από τους εχθρούς της πίστεως, αλλά και από κάποιους υπευθύνους γεωργούς – κληρικούς, αλλά και πάμπολλους ανακόλουθους χριστιανούς, που Τον σταυρώνουν καθημερινά, επιδεικνύοντας θρησκευτική υποκρισία, ανεπίτρεπτο θρησκευτικό φανατισμό, καθιστώντας, με τον τρόπο αυτό, εαυτούς κακούς διαχειριστές των δωρεών του Θεού».

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελληνοχωρίου Σοφία Δογάντζαλη και ικανό εκκλησίασμα.

Related posts

Η Έλενα Σώκου εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. για τα Περιφερειακά ΜΜΕ

admin

Δείτε ποια καταστήματα της Αλεξανδρούπολης θα συμμετέχουν στη Black Friday

editor

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής αντίστασης ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό

editor
02/05/2024 2:31