28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Λύματα – Κορωνοϊός: Αύξηση στο ιικό φορτίου στην Αλεξανδρούπολη κατά 33%

Την εβδομάδα 31/2023 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 30/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα αστικά λύματα σε εννέα από τις δέκα (9/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ. Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε μία από τις δέκα (1/10) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Αττική (+78%), στο Βόλο (+79%), στη Λάρισα (+75%), στα Ιωάννινα (+64%), στα Χανιά (+57%), στην Αλεξανδρούπολη (+33%), στη Θεσσαλονίκη (+33%) και στο Ηράκλειο (+32%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Ξάνθη (+27%). Πτωτική τάση παρατηρήθηκε στη Πάτρα όπου το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων αυτή την εβδομάδα αναφοράς δεν ήταν ανιχνεύσιμο.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Related posts

Σε εφαρμογή από σήμερα η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων

editor

Καταβολή του επιδόματος τριτέκνων από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου

editor

Περιφέρεια Α.Μ.Θ: Συνάντηση Χ. Τοψίδη με το ΤΕΕ Θράκης

editor
28/04/2024 3:34