1 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Αρδεία Ροδόπης, Βαμβακόφυτο Σερρών και Αγία Τριάδα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά στην περιοχή Αρδεία Ροδόπης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δύσβατη δασική περιοχή, συμμετείχαν 63 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα και συνέδραμαν υδροφόρες των ΟΤΑ και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και από αέρος συνέδραμε ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αγία Τριάδα, στη Θεσσαλονίκη. Δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, χωρίς η κατάσταση να εμπνέει ανησυχία.

Πού απαγορεύεται την Τρίτη η κυκλοφορία λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου τίθεται σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης και για ένα 24ωρο, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς -κατηγορίας 4 (πορτοκαλί), που προβλέπεται για τη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον Χάρτη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα με απόφαση, που υπογράφει η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Αικατερίνη Ζωγράφου, από τις 7:30 το πρωί της 08ης Αυγούστου μέχρι τις 07:30 το πρωί της 9ης Αυγούστου απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου στις παρακάτω περιοχές:

-Στη Χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή, «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου),

-Στη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά),

-Στον Δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου),

-Στον ορεινό όγκο Χολομώντα (Αναδασώσεις περιοχή Βραστάμων, Περιοχή ευθύνης Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη).

Για την εφαρμογή του μέτρου εφαρμόζεται ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου. Η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και στη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χαλκιδικής. Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων ευρώ.

Related posts

Διανομή 150 δεμάτων τροφίμων σε άπορες οικογένειες της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

editor

ENEL GREEN POWER: Ακόμη μια διάκριση για το “VAMVAKIES A SOCIAL GREEN PROJECT”

editor

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

editor
01/05/2024 4:41