29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

Έξι ημέρες, 40 φορείς υγείας, κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού, 45 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε 9 πόλεις και οικισμούς, και πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νέοι και παιδιά που αποκόμισαν εμπειρίες και γνώσεις πάνω σε ζητήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Έτσι μπορεί να συνοψιστεί η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τρίτη χρονιά, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 2018 και του 2019, και μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Οι δράσεις της φετινής διοργάνωσης αφορούσαν σε τέσσερις βασικούς θεματικούς άξονες: την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της, την αιμοδοσία, την αναπηρία, την πρόληψη και τον εθελοντισμό, και πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων: ιατρούς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους σε δομές κοινωνικής προστασίας, εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας, εθελοντές, διασώστες κ.ά.

Η διοργάνωση και η απήχηση που αυτή είχε στο ευρύ κοινό αξιολογήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών Αριστείδη Μωυσιάδη, τον άμισθο ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας σε θέματα Δημόσιας Υγείας Δημήτρη Θεοδωρίδη και το Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ Λουκά Γεωργίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας είναι μια καινοτόμος δράση της Περιφέρειάς μας μοναδική σε επίπεδο χώρας. Περιλαμβάνει εκδηλώσεις, δράσεις και ομιλίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του πιο δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, των νέων.

Το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η διοργάνωση και φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, δείχνει ότι οι πολίτες αξιολογούν ως πολύ σημαντικά τα ζητήματα της δημόσιας υγείας, και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε ώστε η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας να καταστεί θεσμός της Περιφέρειάς μας.»

Από την πλευρά του ο κ. Μωυσιάδης τόνισε:

«Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια λόγω πανδημίας. Υπήρξε μία πολύ καλή οργάνωση των δράσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ως Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών προσπαθήσαμε να δώσουμε το “παρών” σε όσο το δυνατό πιο πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Περιφέρεια. Το συνολικό αποτέλεσμα μας ικανοποιεί και έτσι θα συνεχίσουμε.»

Related posts

H ΕΛ.ΑΣ εντόπισε τη γυναίκα που έκανε χυδαίες αναρτήσεις για την Τοπαλούδη

admin

Συμμετοχή του Δ.Π.Θ. στην ανασυγκρότηση των πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχών

editor

Συνεδριάζει με 30 θέματα το Δ.Σ Αλεξανδρούπολης

editor
29/03/2024 14:07