27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Ο Υ.ΜΑ.Θ. στα εγκαίνια της τουρκικής συνοριακής πύλης στις Καστανιές-Pazarkule

Την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ανακαίνιση και αναβάθμιση των ελληνικών συνοριακών εγκαταστάσεων στις Καστανιές του Έβρου εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρευρέθηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου στα εγκαίνια λειτουργίας της νέας τουρκικής συνοριακής πύλης στο σημείο Καστανιές-Pazarkule.

Εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, κατά την ολιγόωρη παραμονή στο νέο τουρκικό συνοριακό σταθμό, ο κ. Κωνσταντινίδης συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Εμπορίου Omer Bolat.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κωνσταντινίδης επανέλαβε τις ευχαριστίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη συνδρομή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών  που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ελληνική επικράτεια. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λειτουργία σύγχρονων συνοριακών σταθμών στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν εμβαθύνει τις διακρατικές σχέσεις μόνο στο εμπορικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά συνιστά γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες.

«Σε μια δύσκολη συνθήκη για την Ελλάδα, δεδομένου ότι βιώνουμε μεγάλα προβλήματα εξαιτίας φυσικών φαινομένων, την ώρα που είμαστε στη διαδικασία αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών, θα ήθελα να επαναλάβω τις ευχαριστίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη συνδρομή της Τουρκίας. Την ίδια αλληλεγγύη είχαμε και εμείς τη δυνατότητα να προσφέρουμε στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Ν.Α. Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023. Αυτές οι δύσκολες στιγμές μας δίνουν την  ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related posts

ΟΑΕΔ: Παράταση για 2.082 θέσεις εργασίας στην Κοινωφελή

admin

Λαβρόφ: Η Ρωσία επιθυμεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν

editor

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τον Έβρο, το νησί της Σαμοθράκης και τη Ροδόπη

editor
27/04/2024 13:55