Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για νέα παράταση του προγράμματος που αφορά 2.082 θέσεις του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της ανάγκης επέκτασης της χρονικής διάρκειας του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Γ΄ κύκλος» (Δημόσια Πρόσκληση Νο 10/2018), αποφασίζεται η τετράμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης.

Μετά το πέρας της ως άνω οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον 4 μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα.

Στην περίπτωση ωφελουμένων των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη του άρθρου 1 της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της τετράμηνης επέκτασης του προγράμματος.