28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πού βρίσκονται τα κοινόχρηστα ποδήλατα αλά “Άμστερνταμ” του δήμου Αλεξανδρούπολης;

Στον βηματισμό μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων προσπάθησε να βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 ο δήμος Αλεξανδρούπολης με την εφαρμογή του προγράμματος αυτόματης ενοικίασης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης που είχαν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης.

Τα 23 ποδήλατα τα βρίσκαμε μπροστά από το δημαρχείο και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες μέσω εφαρμογής που θα εγκαθιστούσαν στο κινητό τους με χρέωση μόλις 0,25 ευρώ.

Ξαφνικά όμως “άφαντα” τα ποδήλατα! Τα ερωτήματα βέβαια που πλανώνται είναι αρκετά και προς το παρόν μένουν αναπάντητα.

Γιατί σταμάτησαν να κυκλοφορούν; Πού πήγαν τα ποδήλατα; Τα άλλα 45 ποδήλατα που είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση που είναι; Ο στόχος ήταν να αποκτήσουμε γύρω στα 80. Είμαστε κοντά στον στόχο;

Εμείς εντοπίσαμε κάποια κόκκινα ποδήλατα, παρατημένα στο υπόγειο του Δημαρχείου. Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να είναι τα καινούρια που μας υποσχέθηκαν και αναπτερώθηκε το ηθικό μας, την ίδια στιγμή όμως “πέσαμε” με την ιδέα ότι μπορεί να είναι τα 23 εκείνα ποδήλατα που έχουμε καιρό να δούμε να στέκουν νοικοκυρεμένα έξω από το Δημαρχείο.

Τρέλα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας αυτά τα προγράμματα γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και επεκτείνονται. Τέτοια παραδείγματα πρέπει να μας αφυπνίζουν.

Εάν δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε, τουλάχιστον ας ακολουθούμε πετυχημένες πρακτικές.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Οκτώ αμαξοστοιχίες με αμερικανικά άρματα και οχήματα, ξεκίνησαν να φτάνουν στο λιμάνι (ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Ανάσα ρευστότητας στην αγορά από την εφετινή Black Friday – Κυνηγοί προσφορών οι Έλληνες καταναλωτές

editor

H ομάδα εθελοντών iVol καθαρίζει τις παραλίες της Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

editor
28/04/2024 7:09