27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σουφλί: Ξεκίνησε το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στο Τυχερό (αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων), ύψους 2,9 εκατ. ευρώ

Θα αντικατασταθούν 17 χλμ του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης που είναι από αμιαντοσωλήνες, μετά από δεκαετίες
-Αφορά το Τυχερό, Θυμαριά και Ταύρη
Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου υποδομής ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ με ΦΠΑ.Η σύμβαση υπογράφηκε πριν από ένα μήνα από την ανάδοχο εταιρεία και τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, του οποίου η δημοτική αρχή προχωράει μετά από δεκαετίες στη αντικατάσταση συνολικά 17 χιλιομέτρων του υφιστάμενου καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης (από επιίνδυνους αμιαντοσωλήνες). Θα συνδέει το αντλιοστάσιο υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή ΙΤΕΑΣ, με τους οικισμούς Τυχερού, Θυμαρίας και Ταύρης.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός μεγάλου μεριστή νερού στον οικισμό του Τριφυλλιίου, ενώ το νέο δίκτυο, συνολικού μήκους περίπου 17,06 km, θα είναι από σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) 3ης γενιάς και αντοχής 16 ατμοσφαιρών.
Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Αντιδημάρχου Τυχερού Δημήτρη Δαρούση, που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του απόλυτα δικαιολογημένα για αυτή την πολύ σημαντική για την περιοχή του εξέλιξη, οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη. Είναι ένα ακόμα έγο ουσιαστικ΄ςη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που υλοποιεί η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου στον δήμο Σουφλίου, προχωρώντας στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος που υπήρχε επί δεκαετίες.

 

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 46χρονου για οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια

admin

Επίδομα 600 ευρώ: Πότε αναμένεται η καταβολή του

admin

Οι Σκοπιανοί θέλουν να συμμετέχουν με 25% στην μονάδα φυσικού αερίου LNG της Αλεξανδρούπολης

editor
27/04/2024 19:10