27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον Νομό

Για τις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, και θα συνεχιστούν, σε ένα μεγάλο τμήμα τού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενημέρωσε με συνέντευξη τη Δευτέρα  (10/7) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Συγκεκριμένα, όλο το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας ασφαλιστικές εργασίες, καθώς και συντήρησης οδοστρώματος, συνολικά σε 25.300 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας τού Εθνικού Οδικού Δικτύου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, καθώς και σε 34.640 τ.μ. του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στο χερσαίο τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, κόστους επίσης 1.200.000 ευρώ.

Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον Νομό

Αναλυτικά τα τμήματα στα οποία ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις είναι τα κάτωθι:

ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

– Τμήμα της υπ΄αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης, πριν την είσοδο της Νέας Καρβάλης.

– Τμήμα της υπ΄αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης στη ΒΙ.ΠΕ., έως τον κόμβο Πετροπηγής.

– Τμήματα της υπ’ αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Αμφίπολης, μεταξύ του Κοκκινοχώματος και της Ελευθερούπολης.

Το έργο θα συνεχιστεί σε τμήμα της υπ΄αριθμ.2  Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

– Τμήματα της 11ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης.

– Τμήμα της 10ης επαρχιακής μεταξύ της Γαληψού και Ορφανίου.

– Τμήματα της 6ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ του κόμβου της Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης με την 6η επαρχιακή οδό μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου.

– Τμήμα της 16ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ του οικισμού Αγίου Χριστοφόρου και των ορίων του νομού Δράμας.

– Τμήμα στην παραλιακή Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

– Τμήμα της Εθνικής Οδού Καβάλας – Δράμας.

Επισημαίνεται ότι το έργο θα συνεχιστεί σε τμήματα της 10ης Επαρχιακής Οδού μεταξύ του κόμβου Μυρτοφύτου έως τη Φωλεά, και μεταξύ της Κάρυανης προς το Ορφάνι.

Επίσης θα ασφαλτοστρωθεί και τμήμα της 11ης Επαρχιακής Οδού μετά τη Νικησιάνη προς τα όρια του νομού Σερρών.

Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στην Θάσο, σε συνολικά 54.775 τ.μ. του οδικού της δικτύου.

Επίσης, είναι προγραμματισμένες για τον προσεχή Οκτώβριο, ανάλογες – κατασκευαστικές και βελτιωτικές – παρεμβάσεις και σε επιπλέον 4.800 τ.μ. επιφανείας στους δρόμους του νησιού.

Ο κ. Πολίτης επισήμανε ότι “πρόκειται για αναγκαίες και σημαντικές παρεμβάσεις στο ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας”, σημειώνοντας πως έχει ήδη αιτηθεί την διεύρυνση του προαναφερθέντος εργολαβικού αντικειμένου με στόχο να αυξηθούν τα διαθέσιμα χρήματα και να γίνουν επιπλέον ασφαλτοστρώσεις.

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα επαναδημοπρατηθεί αντίστοιχο έργο στον ορεινό όγκο της Π.Ε. Καβάλας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας πρόσθεσε ότι στην πορεία υλοποίησης των έργων υπήρξαν εμπόδια και δυσκολίες με ενστάσεις, αλλά και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, από τον οποίο κινδύνευσε η υλοποίηση δύο εξ’ αυτών.

Όλες οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν με συντονισμένες ενέργειες, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Πολίτης η δραστική βελτίωση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καβάλας είναι ύψιστης προτεραιότητας και θα συνεχιστεί.

Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, και τον αναπληρωτή προϊστάμενό της Κώστα Κουνάκο που ήταν παρών στην συνέντευξη, για τις άοκνες προσπάθειές τους, με δεδομένη και την έλλειψη προσωπικού.

Από την πλευρά του ο κ. Κουνάκος διευκρίνισε ότι οι ασφαλτοστρώσεις συνοδεύονται πάντα και άμεσα από νέες διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, συμπληρώνοντας πως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, παρά την έλλειψη προσωπικού, καταβάλλει διαρκή και μεγάλη προσπάθεια για την καλή κατάσταση ενός οδικού δικτύου 700 χιλιομέτρων.

Συνεχάρη και εκείνος με την σειρά του τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης, οι οποίοι, όπως τόνισε, υπερβάλλουν εαυτούς για να φέρνουν εις πέρας κάθε φορά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Related posts

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, την Παναγιά και τις Οινούσσες

editor

Όλες οι ημερομηνίες για πληρωμές σε συντάξεις και επιδόματα

admin

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

admin
27/04/2024 15:05