27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διαμαρτυρία της Περιφερειακής Σύνθεσης για το κλείσιμο υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε Έβρο και Καβάλα

Επιστολή με την οποία ζητά από τον πρόεδρο του ΔΣ των ΕΛΤΑ κο Μπερναδούτ να επανεξεταστεί η απόφαση περί κλεισίματος υποκαταστημάτων σε Έβρο και Καβάλα, απέστειλε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κος Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Στην επιστολή (που παρατίθεται παρακάτω), ο κος Τοψίδης επισημαίνει την ανάγκη να παραμείνουν ανοικτά τα υποκαταστήματα καθώς η διακοπή της λειτουργίας τους θα διαταράξει την καθημερινότητα των κατοίκων που ως επί το πλείστον είναι ηλικιωμένοι/ες και αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης. 

Η επιστολή: 

 

Κομοτηνή 11/07/2023

 

Προς: Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου
Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)
κο Δανιήλ Μπερναδούτ 

 

Θέμα: Αναθεώρηση απόφασης περί διακοπής υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 

 

Αξιότιμε κε Μπερναδούτ, 

Διά του τύπου πληροφορηθήκαμε την απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων περί διακοπής λειτουργίας υποκαταστημάτων ανά την Ελλάδα δεδομένου ότι υπάρχει «ανάγκη αναδιοργάνωσης του Δικτύου των Ταχυδρομικών Καταστημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, Πελοποννήσου και Νήσων». 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η διακοπή λειτουργίας τίθεται σε εφαρμογή στις 17/07, ήτοι σε λιγότερο από μία εβδομάδα και όπως πληροφορούμαστε πάλι από αυτήν, στον κατάλογο συγκαταλέγονται τέσσερα υποκαταστήματα που εδράζονται σε απομακρυσμένους οικισμούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

Πρόκειται για τα υποκαταστήματα των περιοχών: Πρίνου Καβάλας, Κεχρόκαμπου Καβάλας, Λαβάρων Έβρου, Δικαίων Έβρου. 

Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ, εν τούτοις η διακοπή λειτουργίας των περί ων ο λόγος υποκαταστημάτων συνιστά ακόμα ένα “χτύπημα” για τους απομακρυσμένους οικισμούς της Περιφέρειας μας, που τα τελευταία χρόνια υφίστανται συνεχώς αποψίλωση υπηρεσιών. 

Σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας καθώς εάν όντως τεθεί σε εφαρμογή και δη τόσο άμεσα θα δημιουργήσει μία σειρά αντιδράσεων και κωλυμάτων στην καθημερινότητα των κατοίκων των οικισμών αυτών που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες μετακίνησης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. 

Σας καλούμε να επανεξετάσετε τα κριτήρια λήψης αυτής της απόφασης που έχει σημαντικά αρνητική επίδραση στην Περιφέρεια μας. 

Με την προσδοκία ότι θα εισακουστούμε, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας. 

Με εκτίμηση 

Χριστόδουλος Τοψίδης 

Επικεφαλής Περιφερειακής Σύνθεσης ΑΜΘ

Related posts

2.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν στην Αισύμη (video)

editor

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ληστείας σε ξενοδοχείο στην Καβάλα

editor

Διεθνές Συμπόσιο για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας Διδυμοτείχου

editor
27/04/2024 12:32