2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: Ταξιδεύει στον κόσμο προσφέροντας βοήθεια και ικανοποίηση σε παιδιά

Στην Ουγκάντα βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο Σπύρος Διαγκάκης από το Διδυμότειχο ο μοναδικός από την Βόρεια Ελλάδα νέος ανάμεσα στους 27 από την Ελλάδα και την Κύπρο μετέχοντας μέσω της ομάδας Wheeling2help σε ένα πρόγραμμα βοήθειας των κατοίκων της περιοχής.

Για ένα δεκαήμερο περίπου φιλοξενήθηκαν στην λίμνη Μπουνιόνι όπου κατασκεύασαν μια κουζίνα που θα παραχωρούνταν σε σχολείο της περιοχής ώστε να σιτίζονται τα παιδιά της περιοχής, έργο που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο να στείλουν οι γονείς τα παιδιά τους εκεί αφού θα είναι εξασφαλισμένη η τροφή τους.

Τόσο η σίτιση όσο και οι μακρινές αποστάσεις αλλά και ο δισταγμός των κοριτσιών να πάνε σε αυτό από την στιγμή που θα αδιαθετήσουν είναι οι αφορμές πάνω στις οποίες δούλεψε η ομάδα. Εκτός από την κατασκευή της κουζίνας, η ομάδα έβαψε το σχολείο ζωγράφισε έπαιξε με τα παιδιά και κατασκεύασε σερβιέτες για τα κοριτσάκια προσπαθώντας να εξαλείψει την φοβία και τον δισταγμό τους που τους απομακρύνει από το σχολείο.

Πλούσιος από εμπειρίες και συναισθήματα ο Σπύρος προσπαθεί να συναρμολογήσει τις σκέψεις του σχεδιάζοντας και το επόμενο ταξίδι που όπως όλα δείχνουν θα είναι η Κένυα.

Όπως ο ίδιος λέει αυτό που πήρε μαζί του είναι η άδολη αγάπη των παιδιών και των ανθρώπων που παρόλη την σκληρή πραγματικότητα που ζουν είναι γεμάτα όνειρα και φιλοδοξίες. Παρόλη την ανέχεια τα εμπόδια και τις αναστολές θέλουν να γίνουνε επιστήμονες γιατροί καθηγητές θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα την οποία αγάπησαν μέσα από τις δικές τους αφηγήσεις.

Related posts

Έβρος: Το στρατιωτικό Φυλάκιο Πλαγιών επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

editor

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

admin

«Persona non grata» ο Τσαβούσογλου στη Θράκη

editor
02/05/2024 22:46