1 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Συνελήφθησαν 4 διακινητές με 34 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τρίτη (27-6-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Δράμας τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί ο πρώτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί ο δεύτερος διακινητής οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο όχημα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εθνική οδό Αρδανίου – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ακινητοποιηθεί έπειτα από πρόσκρουση σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες έχει δηλωθεί κλοπή την 27-06-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στην τέταρτη περίπτωση, το βράδυ σε Επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 27-6-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Φερών Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Παρανεστίου Δράμας.

Related posts

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

editor

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών στον Έβρο – Οι θέσεις των κομμάτων

admin

Βρέφος, πέντε παιδιά και τέσσερις ενήλικες Τούρκοι διασώθηκαν σε νησίδα στον Έβρο

editor
01/05/2024 8:38