26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Βρέφος, πέντε παιδιά και τέσσερις ενήλικες Τούρκοι διασώθηκαν σε νησίδα στον Έβρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, διάσωση στην περιοχή Αινήσιο Δέλτα του Έβρου ποταμού, δέκα Τούρκων προσφύγων που πέρασαν στον ποταμό Έβρο και είχαν από εχθές εγκλωβιστεί στην περιοχή χωρίς νερό και τροφή.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 11 το πρωί, απέναντι από την πόλη ΕΝΕΖ η πολιτική προστασία έλαβε σήμα να ξεκινήσει  την επιχείρηση.

Κολλήσαν σε βάλτώδη περιοχή 6 παιδιά 4 ενήλικες εκ των οποίων ένα βρέφος. Οι ενήλικες ήταν 1 άντρας, 3 γυναίκες εκ των οποίων  μία γυναίκα σε άσχημη κατάσταση. Λόγω κρύου είχε αρρωστήσει.

Η πρόσβαση στο σημείο ήταν πολύ δύσκολη καθώς τα έλη και η στάθμη του ποταμού δημιουργούν μεγάλες βαλτώδεις περιοχές.

Σύμφωνα με τον διοικητή του τμήματος Συνοριοφυλακής Φερών κ. Γάκη Κωνσταντίνο, όλοι είναι καλά στην υγεία τους (πλην της γυναίκας που κρύωσε) και ασφαλείς.

Σχετικά με το γεγονός ο δικηγόρος κ. Άνθιμος Σιδέρης αναφέρει:

Παρότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, οι διώξεις στην Τουρκία των προσκειμένων στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνεχίζονται ακατάπαυστα, η δε κατάσταση στην Τουρκία αναφορικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις διώξεις των Τούρκων που πρόσκεινται στο κίνημα του Γκιουλέν καθίσταται πλέον αφόρητη.

Το κίνημα του Γκιουλέν είναι ένα κίνημα που βασίζεται στην αναβίωση του πολιτισμού της Ανατολίας,  τον οποίο (πολιτισμό) το τουρκικό κράτος  επιχείρησε να εξαλείψει μέσα από την πολιτική εκρίζωσης του ελληνικού στοιχείου και κάθε στοιχείου που συναρτάται με την πολιτιστική συνέχεια δύο χιλιάδων και πλέον ετών στην περιοχή της Μικράς Ασίας.

Το κίνημα του Γκιουλέν, το οποίο έλκει τις ρίζες του στην πλατωνική φιλοσοφία, απηχεί την κουλτούρα της Ανατολίας, στην οποία το ελληνικό πνεύμα έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του μέσα από τα ήθη, τις παραδόσεις, τον τρόπο συμπεριφοράς και σκέψης των ανθρώπων της περιοχής.

Η δίωξη από το τουρκικό κράτος όσων πρόσκεινται στο κίνημα του Γκιουλέν συνιστά δίωξη ενάντια σε ένα κίνημα που επιχειρεί την αναβίωση ενός πολιτισμού αιώνων με κυρίαρχη την ελληνική φιλοσοφία, τα ήθη και τον τρόπο σκέψης του ελληνισμού, που άκμασε επί δύο και πλέον χιλιετίες στην περιοχή της Μικράς Ασίας και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην κουλτούρα της Ανατολίας.

Άνθιμος Σιδέρης

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Νέα ανακοίνωση της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης για το νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο

editor

Πάσχα με τους ακρίτες της Θράκης θα κάνει η ΠτΔ – Τετραήμερη περιοδεία από σήμερα

editor

Ν. Χαρδαλιάς: Επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες σε Μακεδονία και Θεσσαλία

editor
26/04/2024 11:17