28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Τουρκία: Έως και 5 χρόνια φυλάκιση ζητά εισαγγελέας για το ζευγάρι Εβριτών που συνελήφθη στην Αδριανούπολη

Εξελίξεις στην υπόθεση του ζευγαριού που είχε συλληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα από Τούρκους στρατιώτες καθώς ο Τούρκος εισαγγελέας στην Αδριανούπολη ζητά φυλάκιση τους από 2 μέχρι και 5 χρόνια.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη, ο 42χρονος Β.Μ , αξιωματικός της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, εισήλθε στην Αδριανούπολη για ψώνια με τη 29χρονη φίλη του Α.Τ. στις 5 Δεκεμβρίου 2021 μέσω της συνοριακής πύλης των Καστανιών.

Έπειτα το επιχείρησε να περάσει από τη συνοριακή πύλη των Υψάλων με το αυτοκίνητό του αλλά το ζευγάρι συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στο χωριό Δοϊράνη κοντά στα ελληνικά σύνορα, με την αιτιολογία ότι εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

 

Ο Β. Μ. στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ανέφερε: «Σκοπός του ερχομού μου στην Αδριανούπολη ήταν να περιηγηθώ τα αξιοθέατα και να κάνω ψώνια με τη φίλη μου. Καθώς είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, επιστρέφαμε στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε βάζοντας το GPS. Μετά από λίγο, είχε σκοτεινιάσει εντελώς. Καθώς ταξίδευα σε έναν χωματόδρομο, στρατιώτες ήρθαν μπροστά μου και μας σταμάτησαν. Ζήτησαν από εμένα και τη φίλη μου διαβατήρια. Δεν υπήρχε πινακίδα απαγόρευσης λόγω στρατιωτικής περιοχής στο σημείο που μας σταμάτησαν. Δεν γνώριζα ότι μπήκαμε σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη».

Παράλληλα, εξετάστηκαν και τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού αλλά και ψηφιακό υλικό που υπήρχε σε αυτά, χωρίς να βρεθούν εγκληματικά στοιχεία

Οι δυο τους επέστρεψαν στη χώρα τους στις 10 Δεκεμβρίου μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα με πρόστιμο 50 χιλιάδων TL.

Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν σήμερα κατά την 6η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας της δίκης ζήτησε ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στον καθένα για «είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή», υποστηρίζοντας ότι εισήλθαν εν γνώσει τους σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

Ο Μεχμέτ Εφέ Τουνά, δικηγόρος των κατηγορουμένων, δήλωσε ότι δεν συντρέχουν στοιχεία αδικήματος και ότι για να συντρέξει το αδίκημα είναι απαραίτητη η είσοδος στην απαγορευμένη ζώνη με παραπλάνηση ή κρυφά και ζήτησε την αθώωση των πελατών του. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε.

Πηγή: newsbomb.gr

Related posts

Συνελήφθησαν δεκατρία άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

editor

Υπεγράφη η σύμβαση έργου αναβάθμισης κλειστού γυμναστηρίου Σουφλίου

editor

Ορεστιάδα: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει 59χρονος αγρότης πίνοντας φυτοφάρμακο

editor
28/04/2024 17:19