27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Προκλητικός ο Ερντογάν: Θα πω στον Μητσοτάκη να σταματήσει τα εξοπλιστικά

Ενοχλημένος από την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος μίλησε σε δημοσιογράφους κατά τη πτήση επιστροφής του από το Αζερμπαϊζτάν και τόνισε ότι θα μιλήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται αμυντικά.

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε στους δημοσιογράφους:

«Μετά την εκλογή μας, μου τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης και μου έδωσε συγχαρητήρια. Ήταν μια τέτοια φάση. Επομένως, αν συμβεί κάτι τέτοιο στο Βίλνιους, δεν θα αποφύγουμε να συναντηθούμε. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Εφόσον δεν υπάρχουν αμφίσημα μηνύματα, επιδιώκουμε να μειώσουμε την εχθρότητα αντί να τη αυξήσουμε. Θα τα πούμε λοιπόν και εκεί. Φυσικά υπάρχει κάτι εδώ.

Ξέρουμε και το τι θα πούμε: ‘Κύριε Πρωθυπουργέ σταματήστε τώρα τα εξοπλιστικά. Που θα φτάσετε με αυτά τα εξοπλιστικά; Η Αμερική σου δίνει συνέχεια πολλά όπλα. Γιατί τα αγοράζετε; Μήπως σας τα δίνουν δωρεάν και δεν σας ζητούν χρήματα;’. Μάλλον θα μιλήσουμε για αυτά. Να ξέρετε επίσης ότι υπάρχουμε για να μειώσουμε τους εχθρούς μας, όχι για να τους αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκία, αυτός είναι ο Ερντογάν».

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Ισχυρός ο συμβολισμός του κοινού δείπνου του Ν.Δένδια με τους 4 Μητροπολίτες και τους 3 Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης

editor

Αλεξανδρούπολη: Σύμβαση για έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, υπέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

editor

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν πρέπει να στείλουμε λάθος μήνυμα στην Τουρκία

editor
27/04/2024 21:37