27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Νέα “Αρχή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης” κάνει ο Σταύρος Σταυράκολγου – Ανακοίνωσε υποψηφιότητα

Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο οικονομολόγος Σταύρος Σταυράκογλου, μέσω δελτίου τύπου που απέστειλε το πρωί της Τρίτης στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για μια νέα “Αρχή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης”, με σημαία το ήθος, τη λογοδοσία και την εντιμότητα.

Μέσω της ανακοίνωσης προχώρησε σε μία ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του δήμου που θέλουν να συνταχθούν μαζί του για μια νέα Αρχή. “ΑΡΧΗ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης” είναι το όνομα της δημοτική παράταξης.

Στο βίντεο της ανακοίνωσης μεταξύ άλλων τονίζει ότι επιλέγει τη ρήξη με το παρελθόν και την μιζέρια που προκάλεσαν τα φαινόμενα του κοινωνικού διχασμού που βιώνουμε εδώ και χρόνια.

Σε άλλο σημείο κάνει λόγο για ένα προσωπικό στοίχημα για μια καλύτερη καθημερινότητα, για την εκπλήρωση των ονείρων που έχουν οι νέοι άνθρωποι, για την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών πού βρίσκονται μπροστά μας, για δυναμική και αξιόπιστη εκπροσώπηση του δήμου μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. “Για να επανέλθει στην κοινωνία μας το συναίσθημα, η ανθρωπιά, η φροντίδα και η Αλληλεγγύη.” όπως αναφέρει.

Με λογότυπο της παράταξης τον φάρο της Αλεξανδρούπολης, το σήμα κατατεθέν της πόλης, μας διαβεβαιώνει ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και καλεί όσους επιθυμούν να είναι κομμάτι αυτού του αγώνα να κάνουν το βήμα προς την… Αρχή.

Ποιος είναι ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο Σταύρος Σταυράκογλου, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976.

Κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνοπτικά, στην επαγγελματική του σταδιοδρομία περιλαμβάνονται δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε 3 άξονες: διοίκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, σύμβουλος προγραμμάτων επενδύσεων και εταιρικής ανάπτυξης, καθώς και ερευνητής στο Δ.Π.Θ. σε θέματα χρηματοδότησης και ανάπτυξης επενδύσεων σε κρίσιμες εθνικές υποδομές. Σήμερα, ασχολείται με σχέδια ανάπτυξης ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα επιχειρηματικότητας.

Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών, όπου περιλαμβάνεται: Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου (2017-2019), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (2013-2015), Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου «Εξάντας» (2013-2015), Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης (2011-2013), Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης» (2011-2013), Πρόεδρος παραρτήματος Έβρου της Εταιρείας Θρακικών Μελετών (2009-2011), Τεχνικός Σύμβουλος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Έβρου (2007-2010) και Διευθυντής Προσωπικού και Ελέγχου σε μεγάλο τουριστικό όμιλο (2004-2007).

Στην επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων χρηματοδότησης από τους επενδυτικούς νόμους (3299/2004, 3522/2006, 3908/2011) και σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία» (INTERREG). Έχει συμμετάσχει ενεργά ως μέλος ομάδας σε 2 ερευνητικά προγράμματα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. με αντικείμενο τις επενδύσεις στις μεταφορές και την ενδοπεριφερειακή οικονομία (2016-1018), ενώ υποστηρίζει και συμμετέχει σε επιστημονικές δράσεις στο αντικείμενο της αξιολόγησης και ανάπτυξης επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές. Τέλος, έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά άρθρα σχετικά με την διοίκηση επιχειρήσεων, τις περιφερειακές αναπτυξιακές δομές και το οικονομικό ισοδύναμο των υποδομών.

Επιπρόσθετα, ήταν εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας (2013-2016), Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου (2010-2016), μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου (2007-2010).

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη έντεκα ετών και ένα γιο δύο ετών. Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.

Ακολουθούν τα social media και το website της παράταξης καθώς και το video της ανακοίνωσης:

Website: http://arxi.gr

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθαρό νου και δίκαιες αποφάσεις!

Related posts

Μοναδικά ευρήματα θα “κοσμήσουν” το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

editor

Ελληνικός Χρυσός: Πέρασε στη Βουλή με 180 ψήφους η συμφωνία – “Ξεσηκώνεται” και πάλι ο Έβρος

editor

Στην Αλεξανδρούπολη η γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ

editor
27/04/2024 3:57