27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αυτοδιοικητικός μεσαίωνας με εσωτερικές «εκκαθαρίσεις» και εκδικητικές διώξεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης!

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία, απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη για την μετακίνηση της επί σειρά ετών διευθύντριας του Νομικού προσώπου “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ” σε τμήμα του Ληξιαρχείου του  Δήμου.

Υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης διοικητικού οικονομικού, πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός, μεταπτυχιακό στην ιατρική εγκεκριμένο από τον ΑΣΕΠ, υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα οικονομικών σπουδών του Δημοκριτείου. Και  δεν τελειώνουμε εδώ.

Η κυρία Ελένη Τσιαούση για την οποία γίνεται ο λόγος, διετέλεσε ως γνωστόν με την ψήφο των Εβριτών,  Αντινομάρχης Έβρου και Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου! 

Αυτά τα προσόντα κατά τον “επιστήμονα” δήμαρχο Αλεξανδρούπολης,  είναι απαραίτητα για μια θέση στα δημοτολόγια.

Φαίνεται ότι αυτή η απόφαση ελήφθη με την ευλογία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού  την στηρίζουν και την αποδέχονται οι γνωστοί αριστεροί ιδεολόγοι και πολέμιοι των πολιτικών διώξεων,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καΐσας  και ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού κέντρου Χρήστος Γκουγκουλάκης. 

Παραπολιτικά σχόλια λένε ότι την “απόφαση διαπόμπευσης” την απαίτησε και την επέβαλε στον  Δήμαρχο η Αντιδήμαρχος Ελένη Ιντζεπελίδου γιατί δεν κατάφερε  να υποτάξει την πρώην βουλευτή στην διοίκηση του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ. 

Ο δήμαρχος Ζαμπούκης στις εκλογές του 2019 εξελέγη με το χρίσμα του  ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έχοντας μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. 

Μετά το περσινό “ξήλωμα” από την Προεδρία του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  της πρώην γραμματέα Νομαρχιακής ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Έβρου Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου, ήρθε η σειρά  της διευθύντριας  Ελένης  Τσιαούση, η οποία είναι γνωστό ότι διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη σημερινό πρόεδρο του κόμματος. 

Το 2022 ήταν χρονιά θρίλερ  για την δημοτική αρχή Ζαμπούκη. 

Καταιγίδα παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων Αντιδημάρχων,   “καρατομήσεις”  στελεχών  μη συμμορφούμενων με τις επιθυμίες του περιβάλλοντος, αποχωρήσεις απογοητευμένων συνεργατών, τιμωρητικές “διώξεις”  δημοτικών υπαλλήλων, λάθη, παραλείψεις και απουσία έργου ουσίας,  χαρακτηρίζουν την πορεία της ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη, όπου φαίνεται ότι θα κλείσει και την παρένθεση της.

Αυτές οι εκδικητικές τακτικές, και οι «εκκαθαρίσεις» στελεχών που δεν είναι της αρεσκείας του περιβάλλοντος που “διοικεί” σήμερα τον Δήμο,  γυρίζουν τον δήμο σε μαύρες εποχές του παρελθόντος προκαλώντας  στους δημότες και στους υπαλλήλους του Δήμου αποστροφή και απέχθεια.

Αναμένονται οι ενέργειες του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου και των δημοτικών συμβούλων απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.  

Το συμπέρασμά που εύκολα βγαίνει είναι ότι εκείνος που εμφανίστηκε επικαλούμενος το νέο, το άφθαρτο και το τίμιο, ακολουθεί μεθόδους που έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την εποχή και τη κοινωνία. 

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η μικροπρέπεια, η έπαρση, και τα παραπολιτικά παιχνίδια, γυρνάνε πάντα μπούμερανγκ και οι ίδιοι λόγοι που οδήγησαν στην κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου, εύκολα γίνονται  οι τιμωροί που οδηγούν  στην απώλεια του.

Related posts

Χακάν Φιντάν: Επίθεση σε όσους στηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς

editor

Καβάλα: Σύλληψη ημεδαπού για λαθρεμπόριο ελαιόλαδου

editor

Τους ανεμόμυλους της Μελίας και το παρεκκλήσι του προφήτη Ηλία επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

admin
27/04/2024 4:46