28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Καιρός: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες βροχές προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού, βροχοπτώσεις ίσως σημειωθούν σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων στα πελάγη έως 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ωστόσο, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει το Σαββατοκύριακο, με τα πρώτα «σημάδια» να εμφανίζονται από την Παρασκευή (11/11), όταν και θα πυκνώσουν οι συννεφιές.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή για σήμερα Τετάρτη 9/11

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4, στα υπόλοιπα 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα έχουν τοπικές και πρόσκαιρες βροχές σήμερα Τετάρτη 9/11

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, ενώ τοπικές και πρόσκαιρες βροχές αναμένονται σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Δωδεκανήσων και τα νότια της Πελοποννήσου και του Ιονίου. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 1 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19-20, στην Ήπειρο από 2 έως 19-20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 20-21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 19-20 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 19-21 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στην νότια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο έως 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και στα ανατολικά έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές και ασθενείς βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Αρναούτογλου: Ο αντικυκλώνας φέρνει μουντάδα και ψύχρα

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το 24ωρο που ήδη «τρέχει», θα υπάρχουν λίγο περισσότερες συννεφιές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας, οι οποίες τοπικά θα δώσουν ασθενή και μικρής διάρκειας βροχές. Το σκηνικό αυτό διαμορφώνεται από τον αντικυκλώνα που φέρνει μουντάδα και μπόλικη ψύχρα.

Πάντως, οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα απολαμβάνουν αρκετή ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, με κάποιες χαμηλές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια το πρωί. Οι άνεμοι θα παραμείνουν σχετικά ενισχυμένοι κυρίως στις ανατολικές περιοχές όπου μπορεί να φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 11 έως τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν ένα μουντό σκηνικό με συννεφιές και τοπικές ομίχλες. Στις περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό Κόλπο, αλλά και αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει και να βρέξει για λίγο τοπικά μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι.

Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει, με κάποια σύννεφα να επιμένουν πολύ τοπικά σε περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας πλευράς της περιφέρειας, ενώ το βράδυ θα συννεφιάσει ξανά -λίγο περισσότερο. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεφύγουν πέρα από τα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, αύριο Πέμπτη (10/11) συννεφιά θα επικρατεί στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αττική και μέσα στην ημέρα θα βγάλει αρκετό ήλιο.

Την Παρασκευή (11/11) θα υπάρχουν περισσότερες συννεφιές στα κεντρικά και τα βόρεια, ωστόσο ο καιρός θα ανοίξει για λίγο. Το βράδυ, όμως, θα κάνουν την εμφάνισή τους και τοπικές βροχές στη δυτική Θράκη έως τη Χαλκιδική.

Το Σάββατο (12/11) και βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, βροχές θα πέσουν στα νότια της κεντρικής Μακεδονίας, στη βόρεια Στερεά και βόρεια Εύβοια.

Την Κυριακή (13/11), η δυτική Ελλάδα θα έχει ηλιοφάνεια, η ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχει τοπικές ψιχάλες και ενίσχυση των ανέμων στις Κυκλάδες.

Το σκηνικό του καιρού στη χώρα μέχρι και τη Δευτέρα 14/11/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, αύριο Πέμπτη 10 Νοεμβρίου θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς κατά τόπους να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Related posts

Έκθεση φωτογραφίας από την εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου «αποΔΙΔω»

editor

Αλεξανδρούπολη: Ο δήμος ανέβαλλε συναυλίες, τα μαγαζιά κλείνουν στις 12, αλλά οι Πυξ Λαξ δίνουν συναυλία!!!

editor

Έβρος: Σύλληψη αλλοδαπού για διακίνηση παράνομων μεταναστών

editor
28/04/2024 18:52