28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Ο δήμος ανέβαλλε συναυλίες, τα μαγαζιά κλείνουν στις 12, αλλά οι Πυξ Λαξ δίνουν συναυλία!!!

-Σύγχυση στον κόσμο τι ισχύει τελικά, την στιγμή που η περιοχή είναι, όπως όλη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σε περιοριστικά μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού

Η επίσημη ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης, ότι αναβάλλονται οι δυο συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, στις 26 Αυγούστου με τον Μάριο Φραγκούλη και στις 28 με το Γιώργο Κατσαρό λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, δημιούργησαν σύγχυση και πολλά ερωτηματικά σε αρκετούς αναγνώστες μας.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν, δεν μπορούν να καταλάβουν τι ισχύει τελικά και αν κάποιοι σε κεντρικό επίπεδο και ανέφεραν την Κυβέρνηση, το αρμόδιο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, τους κοροϊδεύουν με όσα λένε και αποφασίζουν για την πανδημία του κορονοϊού. Γιατί την ίδια στιγμή που ο δήμος αναβάλλει τις δυο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνταν την ερχόμενη εβδομάδα στο πάρκο Αλτιναλμάζη, “ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο Τύπου και τα μαγαζιά στην Αλεξανδρούπολη κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα για αποφυγή συνωστισμού, αύριο Πέμπτη 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί κανονικά η συναυλία των “Πυξ Λαξ” στο πάρκο Αλτιναλμάζη!!!

Κι όλα αυτά, σε μια πόλη που ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία ανήκει στις περιοχές που η Κυβέρνηση επέβαλλε αυξημένα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

–“Πως γίνεται να μην επιτρέπονται οι συναυλίες που διοργανώνει ο δήμος και να επιτρέπεται κανονικά η συναυλία των Πυξ Λαξ; Στην μία υπάρχει κίνδυνος να… κολλήσεις κορονοϊό και στην άλλη όχι;” ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση ενός αναγνώστη.

-“ Το πρόγραμμα αναφέρει ως ώρα έναρξης στις 21.45. Δηλαδή ως τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει τελειώσει η συναυλία και θα έχει αποχωρήσει ο κόσμος από το Αλτιναλμάζη; Γιατί τα μαγαζιά τα κλείνουν στις 12 για να μην υπάρχει κίνδυνος κορονοϊού. Μας δουλεύουν. Τι ισχύει τελικά;” μας έστειλε μέσω μηνύματος στο mesenger μια φίλη.

-“Δηλαδή το καφενείο στο χωριό Μοναστηράκι ή στο Δορίσκο αν είναι ανοιχτό μετά τις 12 και δυο παππούδες πίνουν τσιπουράκι, υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν κορονοϊό και αν το βρουν οι αστυνομικοί ανοιχτό θα ρίξουν στον καφετζή 10.000 ευρώ πρόστιμο και στη συναυλία με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες κόσμο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι σοβαροί κάποιοι” μας είπε απορημένος στο τηλέφωνο ένας φίλος.

Όπως μάθαμε, την συναυλία των Πυξ Λαξ , οι οποίοι είχαν έρθει και τραγούδησαν και πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη, τον Σεπτέμβριο του 2019 πάλι στο πάρκο Αλτιναλμάζη, διοργανώνει ιδιώτης, ο οποίος είχε νοικιάσει τον χώρο από τον δήμο Αλεξανδρούπολης πριν από πολύ καιρό. Μάλιστα λέγεται ότι δεν μπορούν να του απαγορεύσουν την πραγματοποίηση της συναυλίας αύριο Πέμπτη 20 Αυγούστου, αφού δεν έχουν τέτοια αρμοδιότητα, έστω και αν η περιοχή μας όπως και ολόκληρη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει μπει σε ειδικά, περιοριστικά μέτρα για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού και την έχουν “πληρώσει” τα καταστήματα εστίασης που κλείνουν στις 12 το βράδυ.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Όσιος Παϊσιος: Η Εκκλησία τιμά σήμερα την μνήμη του

admin

Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θάσου

editor

Σουφλί: Ξεκινούν την λειτουργία τους τα τρία τμήματα του ΔΙΕΚ

editor
28/03/2024 20:08