26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Στον πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση»

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, παρέδωσε Το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς κατά την συνάντηση τους στην Αθήνα.

Το βιβλίο εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την ένταξη της Θράκης στον κορμό του ελληνικού κράτους, μετά από σχετική έγκριση του Προέδρου.

Ο κ. Πέτροβιτς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τασούλα για τη χορήγηση της δυνατότητας χρήσης αρχειακού υλικού της Βουλής, γεγονός που επέτρεψε την επανέκδοση του πολύ σημαντικού αυτού χρονολογίου, που περιλαμβάνει συνοπτικά την ιστορία της Θράκης, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι τους νεότερους χρόνους.

«Πρόκειται για επανέκδοση ενός χρονολογίου της Ιστορίας του θρακικού Ελληνισμού που πρώτη είχε εκδώσει η Βουλή των Ελλήνων 20 χρόνια νωρίτερα με αφορμή την συμπλήρωση των 80χρόνων,με στόχο να γνωρίσουν οι νέοι την ιστορία του τόπου τους,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Πέτροβιτς.

Το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» κοσμεί ήδη τις βιβλιοθήκες των σχολείων όλων των βαθμίδων του Έβρου και έχει διανεμηθεί ατομικά στους 13.000 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού, με τη συμβολή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Έβρου.

Related posts

Διοίκηση ΤΙΕΔΑ: Ξαναλειτουργούμε τα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης νόμιμα, με ασφάλεια και αναβαθμισμένα

editor

Το γήπεδο “Φώτης Κοσμάς” αποκτά χρώμα & άποψη!

editor

Αλεξανδρούπολη: Το στρατόπεδο “Ιωάννου” τιμά την προστάτιδά του

admin
26/04/2024 11:13