6 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το γήπεδο “Φώτης Κοσμάς” αποκτά χρώμα & άποψη!

Το γήπεδο της Αλεξανδρούπολης “Φώτης Κοσμάς” θα αποκτήσει έναν τοίχο με χρώμα, άποψη, στυλ και ιδιαίτερη αισθητική!

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ένα γκράφιτι με κύριο θέμα του την ιστορία και τα αξιοθέατα του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τον καλλιτέχνη “Same84”, ο οποίος έχει ζωγραφίσει και στο παρελθόν γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια και την Αγία Βαρβάρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση για δημιουργία γκράφιτι σε τοίχο του γηπέδου “Φώτης Κοσμάς” ομόφωνα εγκρίθηκε εχθές από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όπως εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βουρδόλης, ο Δήμος δέχθηκε πρόταση από την εκπομπή της ΕΡΤ 3 “Η τέχνη του δρόμου”, η οποία ασχολείται με τα αξιοθέατα των περιοχών που επισκέπτεται και μέσα από αυτά δημιουργείται ένα γκράφιτι που δείχνει τα κυριότερα αξιοθέατα του Δήμου. Η μοναδική υποχρέωση που έχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι να υποδείξει ένα λευκό τοίχο και να δοθεί η άδεια για να ζωγραφιστεί από τον γνωστό καλλιτέχνη «Same84», του οποίου έργο είναι και τα εντυπωσιακά γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια και στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, “η εκπομπή έχει νεανικό κοινό για αυτό ο τοίχος που επιλέξαμε είναι στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς, αριστερά από την κεντρική είσοδο”.

Η θεματολογία του γκράφιτι θα είναι με βάση την ιστορία και τα αξιοθέατα του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσα από την μοντέρνα τέχνη του γκράφιτι. Ο καλλιτέχνης και συνεργείο της εκπομπής θα βρεθούν στην περιοχή μας από σήμερα, για την υλοποίηση της δράσης και τα σχετικά γυρίσματα, που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 20/3.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Κομοτηνή – Χρ. Τοψίδης: Ο δίαυλος μεταξύ της ΠΑΜΘ και του ΥΠΑΑΤ παραμένει ανοικτός για συνεργασία

editor

Α. Δημοσχάκης: “Απαραίτητη η αναβαθμισμένη λειτουργία των δομών περίθαλψης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης”

editor

Συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2

editor
06/05/2024 21:07