27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός στην Περιφερειακή ενότητα Έβρου

της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Διευρύνεται η «βεντάλια» με στόχευση τα αναπτυξιακά έργα στους Δήμους ΑλεξανδρούποληςΣουφλίου και Σαμοθράκης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο Νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός με την επωνυμία «Συνεργασία Αναπτυξιακή ΑΕ» των Δήμων Αλεξανδρουπόλεως, Σουφλίου και Σαμοθράκης με στόχευση τα αναπτυξιακά έργα μέσα από τα οποία θα δοθεί ώθηση στην επισκεψιμότητα στην περιοχή αλλά και θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Με το νέο αυτό αναπτυξιακό εργαλείο οι τρείς Δήμοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και ευελπιστούν στην ανάπτυξη του τόπου ξεπερνώντας την γραφειοκρατία και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί.

Η «Συνεργασία Αναπτυξιακή ΑΕ» θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ενώ θα θέσει σε εφαρμογή τα μεγάλα έργα στην περιφέρεια του Έβρου που θα περιλαμβάνουν υποδομές και θα ζωντανέψουν συνολικά την περιοχή καθιστώντας την πόλο έλξης και δίνοντας ώθηση στη τοπική οικονομία.

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος οργανισμού: ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης

Αντιπρόεδρος: Ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Καλακίκος Παναγιώτης


Αντιπρόεδρος Β’: Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γαλατούμος Νικόλαος


Mέλη:
κα. Παρασκευή Τατούλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος

κ. Γιάννης Ναϊτίδης, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

κ. Κουρτίδης Λάζαρος

κ. Αλεξάκης Αλέξιος

κ. Καραλής Σπύρος

κα. Κατερίνα Αποστολίδου

Η δραστηριότητα της εταιρείας θα αναπτύσσεται σε πολλαπλούς άξονες (περιγράφονται παρακάτω) αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία.

Ειδικότερα, οι άξονες που προβλέπονται είναι:

  1. Τεχνική Υποστήριξη Έργων και Υποδομών (Ωρίμανση Έργων, Υποβολή φακέλων για χρηματοδοτήσεις, Εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών κ.α.).
  2. Περιβάλλον/Τουρισμός/Εξωστρέφεια (σχέδιο Δράσης Τουριστικής Ανάπτυξης και Διασύνδεση του Βιώσιμου Τουρισμού με τον Πολιτισμό και την αγροδιατροφή, Δημιουργία πολιτισμικών διαδρομών, και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας υπό ένα ενιαίο και ισχυρό brand κ.α.).
  3.  Επιχειρηματικότητα/Επενδύσεις (Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, καταγραφή της δημοτικής περιουσίας και ωρίμανση διαδικασιών για υποδοχή επενδύσεων κ.α.).
  4. Υγεία/Ποιότητα Ζωής (Δράσεις χρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΣ, Δράσεις για την υλοποίηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κ.α.).
  5. Ψηφιακή Εποχή (Δράσεις για την έξυπνη πόλη, για την βελτιστοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιακής συνδεσιμότητας των υπηρεσιών τουρισμού, πολιτισμού, αγροδιατροφής, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων κ.α.).

Ακολουθεί όλο το καταστατικό

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Χωρίς διαρκή αγαθά τα σούπερ μάρκετ

editor

Τη Δευτέρα 4/9 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας

editor

Στον “αέρα” ο Κόμβος της Εγνατίας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

editor
27/04/2024 1:13