6 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Στον “αέρα” ο Κόμβος της Εγνατίας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Για την παράδοση της εξόδου προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., γίνεται λόγος τον τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τα εξωτερικά ιατρεία του ΠΓΝΑ.

«Η έξοδος στο νοσοκομείο από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει ολοκληρωθεί.Εμείς φέραμε το έργο μέχρι εκεί, που είχαμε συμφωνήσει. Από εδώ και πέρα, αναλαμβάνει η Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο, ώστε να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τον δρόμο», αναφέρει στο e-evros.gr, ο Διευθυντής της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Σταύρος Σάκος.

«Αυτοί που πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τον δρόμο είναι το Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο» έρχεται να απαντήσει ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ, Δημήτρης Πέτροβιτς, σε ερώτησή μας σχετικά με το ποια είναι τώρα τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του πολύκροτου έργου.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των ευθυνών 

Η αρχική πρόταση της Περιφέρειας ΑΜΘ ήταν ο Κόμβος της Εγνατίας προς το ΠΓΝΑ να περνάει μέσα από την πανεπιστημιούπολη, ώστε να συνδέεται με την πόρτα των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου σε 3′ – 4′, κάτι που βρήκε αντίθετο το ΔΠΘ από την πρώτη στιγμή.

«Το πανεπιστήμιο είναι θετικό στο να ολοκληρωθεί το έργο και κατανοεί τη σπουδαιότητά του, ωστόσο δεν μπορεί να επιτρέψει έναν τέτοιο δρόμο να διέρχεται μέσα από την πανεπιστημιούπολη, όπου κυκλοφορούν φοιτητές» αναφέρει η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΠΘ, Λιάνα Βατσιτσή, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, τονίζοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων που ελλοχεύει αυτό. 

«Εμείς από την πρώτη στιγμή προτείναμε δύο εναλλακτικές προτάσεις, ώστε ο δρόμος να περνάει περιμετρικά του πανεπιστημίου» συνεχίζει, υπογραμμίζοντας ότι «το πανεπιστήμιο είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει μεγάλη έκταση γης, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο».

Ωστόσο, η Περιφέρεια ΑΜΘ δε φαίνεται διατεθειμένη να συνεργαστεί με αυτό και δείχνει πρόθυμη να ασκήσει και τις ανάλογες πιέσεις στο πανεπιστήμιο, ώστε να δεχτεί την αρχική πρόταση.

«Δε δεχόμαστε τις εναλλακτικές του ΔΠΘ να γίνει περιφερειακός δρόμος. Πρόκειται για ένα χρονοβόρο έργο, το οποίο θα πάρει άλλα δύο χρόνια να ολοκληρωθεί και μέχρι τότε θα συνεχίζουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές» σχολιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική και αν χρειαστεί θα φτάσουμε μέχρι το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας, ώστε να ασκήσουν με τη σειρά τους τις ανάλογες πιέσεις στο πανεπιστήμιο» καταλήγει.

Ελληνική ξεροκεφαλιά ή απλά ανευθυνότητα;

Μίσο μήνα μετά την παράδοση της εξόδου προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και το έργο παραμένει στον αέρα και με σοβαρό κίνδυνο να παγώσει οριστικά, εάν δε βρεθεί η χρυσή τομή ή με άλλα λογιά, εάν το ΔΠΘ δε υποχωρήσει του δικαιώματός του, να αρνηθεί τη διχοτόμηση της πανεπιστημιούπολης. 

Μια θλιβερή πραγματικότητα ξημερώνει κάθε μέρα που περνάει και οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να παίζουν με το τόπι των ευθυνών. 

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, καθώς αμφότεροι εμφανίζονται αδιάλλακτοι, κάτι που σίγουρα τινάζει στον αέρα τον Κόμβο της Εγνατίας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και επιβραδύνει σημαντικά την ολοκληρώση ενός τόσου κρίσιμου έργου. 

Άραγε σε έναν χρόνο από σήμερα, θα μιλάμε για ακόμα ένα έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης που πήγε στο βρόντο ή για έναν σπουδαίο Κόμβο που κατάφερε να σώσει ανθρώπινες ζωές; 

Μαρία Γαβριηλίδη

 

 

 

 

 

πηγή eevros

Related posts

Έβρος: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

editor

Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

editor

Νέος εξοπλισμός μηχανημάτων για την ενίσχυση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών

editor
06/05/2024 3:42