27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Το δάχτυλο του Αλέξη

της Αθηναϊδος Νέγκα

Το ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν φημίζονται για τη φαντασία τους το ξέρουμε και έχουμε υποστεί τις συνέπειες με όλες τις κυβερνήσεις, αυτής της βαθύτερα συντηρητικής σκέψης του πολιτικού που γενικώς δεν τολμάει, μη χάσει ψηφοφόρους, μη σταματήσει να είναι αρεστός. Έτσι έχουμε πολιτικούς προβλέψιμους, βαρετούς που όταν κάνουν την έκπληξη, την κάνουν κατά λάθος!

Και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά λάθος, πάτησε χθες λάθος κουμπί την ώρα που ήταν να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και τελικά τον ψήφισε.

Η Όλγα Γεροβασίλη που μάλλον κοίταζε πάνω από τον ώμο του πρωθυπουργού όπως κάναμε στο σχολείο για να αντιγράψουμε στο διαγώνισμα, έκανε το ίδιο.

Δυο οι κουμπούρες στην τάξη, σκεφτείτε τη ντροπή, να έχει τελειώσει η ψηφοφορία, να έχεις ξελαρυγγιαστεί να επιτίθεσαι στον πρωθυπουργό και στο τέλος όλοι να σε δείχνουν με το δάχτυλο: επειδή το δικό σου το δάχτυλο πάτησε λάθος, μόνο που ίσως το λάθος δεν ήταν λάθος.
Ας αναλογιστούμε το δεύτερο επίπεδο μιας τέτοιας γκάφας παραφράζοντας τον αρχαίο ποιητή Μένανδρο που ήξερε και από αττική κωμωδία: δάχτυλο λανθάνον τ’ αληθή λέγει ή ψηφίζει. Δεν ήξερε ο Μένανδρος τον 4 αιώνα π.Χ. από ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας της Βουλής, στις μέρες μας ωστόσο το δάχτυλο μπορεί να προδώσει τον ιδιοκτήτη του και έτσι να φανερωθούν οι βαθύτερες προθέσεις.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον: το δάχτυλο του Αλέξη Τσίπρα, στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο εκλογών θα πάταγε ό,τι κουμπί έβρισε μπροστά του: το κουμπί του ασανσέρ, το κουμπί του θυροτηλέφωνου, το κουμπί της καφετιέρας του εσπρέσο. Έχει βαρεθεί τόσο να το κουνάει ο Αλέξης στη Βουλή, που θα ψήφιζε και Ανδρουλάκη 1000 φορές αν ήταν ζήτημα κουμπιού να γίνει δεύτερο κόμμα το ΚΙΝ.ΑΛ, διότι έτσι είναι αυτό το δάχτυλο: βαρέθηκε πια, ελάτε για λίγο στη δύσκολη θέση του, πριν το κατακρίνετε!

«Δεν είστε εκλεγμένος, για να σας απαντώ», τόνισε χθες ο Τσίπρας στον Γεραπετρίτη που τόλμησε να του πει : «Ώρα να φύγετε κύριε πρόεδρε», όταν στριμώχνεται ο Αλέξης, κουνάει το δάχτυλο για να σωθεί, είναι το πιο εύκολο για τον Αλέξη και το πιο δύσκολο για το καημένο δάχτυλο!

Που ακούστηκε, να κρέμεσαι από ένα δάχτυλο τόσα κιλά πρόεδρος;

Φανταστείτε πως ο εκλεγμένος Αλέξης  Τσίπρας, είναι βουλευτής τόσα χρόνια χωρίς να έχει πάρει ψήφο πολίτη, εφόσον βγαίνει με τη δύναμη του κόμματος, πως να είσαι δάχτυλο του Αλέξη συνεπώς και να μην σκέφτεσαι σοβαρά να ξεκολλήσεις από τη ρίζα σου κάτι τέτοιες στιγμές;
Ο υπόλοιπος Τσίπρας μπορεί να θέλει να κυβερνήσει, όμως το δάχτυλό του θέλει τη βολή του. Να πιάνει φιστίκια και να τα μεταφέρει μέχρι το στόμα και ενδιάμεσα να δροσίζεται ακουμπώντας σε παγωμένα ποτήρια, γεμάτα ουίσκι και παγάκια. Έχω μάλιστα αρχίσει να υποψιάζομαι πως κι άλλα δάχτυλα στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν σηκώσει μπαϊράκι και όπου να ναι θα ανεξαρτοποιηθούν.

Τις προάλλες η Αναστασία Γκαρά ή μάλλον μερικά από τα δάχτυλά της, έφτιαχναν χάρτινες βαρκούλες μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή. Μιλούσε ο Ραγκούσης και παρότι η κάμερα κατέγραφε, δώστου το δάχτυλο να πιέζει να γίνει καλά η τσάκιση στο έγγραφο για να της πετύχει η χειροτεχνία.

Αν αρχίσουν να φτιάχνουν και σαΐτες και να τις πετάνε στα κεφάλια τους, τότε θα έχουμε την αρχή μιας γενικευμένης εσωκομματικής ανταρσίας άνευ προηγουμένου – παραφράζοντας τον λαό, θα σηκωθούν τα δάχτυλα να δείρουν τον μανάβη, για να μη σας τα πολυλογώ!

Εγώ ενημέρωσα.

Καλή Κυριακή σας εύχομαι φίλοι μου!

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν το Κίεβο

editor

Βουλή: Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε η τροπολογία για τους εμβολιασμούς

editor

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο

admin
27/04/2024 3:37