25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν το Κίεβο

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι έκρυθμη και χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να εγκαταλείψουν το Κίεβο.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης». Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ισχυρές εκρήξεις ακούγονται σήμερα το πρωί στο Κίεβο, στην Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές ανατολικά της χώρας, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας.

Στην Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονταν από νωρίς πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης. Πιο κοντά στο μέτωπο, στην Κραματόρσκ, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις.

Στην πρωτεύουσα, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων. Οι κάτοικοι του Κιέβου αναζήτησαν ασφάλεια σε καταφύγια καθώς ακούστηκαν εκρήξεις έξω από την πόλη.

Χχιλιάδες πολίτες σπεύδουν να εγκαταλείψουν την πόλη του Κίεβου, κατευθυνόμενοι – όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ – κυρίως προς το εσωτερικό της χώρας. Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι εικόνες που καταγράφονται στους δρόμους και τα βενζινάδικα του Κιέβου, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν τεράστιες ουρές.

Related posts

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της ΑΝ.ΡΟ Νίκου Τσαλικίδη για την τιμητική διάκριση της ΑΞΙΖΩ στα RIA Awards 2022

editor

Πολεμικοί τόνοι από τον νέο ΥΠΕΞ της Κίνας: “Αναπόφευκτη η σύγκρουση με τις ΗΠΑ”

editor

Κ. Σακελλαροπούλου: Παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας η Θράκη

editor
25/04/2024 20:26