27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Κοινωνία

Μήπως το θέλουν και οι αρνητές;

του Δημήτρη Φρέσκου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κατοστάρικο ανέβασε το αίμα στο κεφάλι στους αρνητές των εμβολίων ή σε όσους φοβούνται ή δεν πείθονται για την αποτελεσματικότητά τους. Το κουδούνι για τον δεύτερο γύρο στο ρινγκ της αντιπαράθεσης έχει μόλις χτυπήσει.

Το έντονο «στόλισμα» στην κυβέρνηση και τους «μπολιασμένους» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναμενόμενο. Άλλωστε η χώρα μας αν δεν… κατέχει παγκοσμίως τα πρωτεία, είναι σίγουρα στην κορυφή της λίστας των θεωρούμενων προηγμένων χωρών που έχουν μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αμφισβητούν την επιστημονική γνώση και συμπεριφέρονται ανορθολογικά.

Και επειδή ακούγονται πολλά για «τιμωρητικά και εξοντωτικά μέτρα» θυμίζουμε, κυρίως για να μην ξεχνιόμαστε ότι υπάρχει ακόμη ένας αριθμός υγειονομικών σε αναστολή, που προτιμούν να μην πληρώνονται, παρά να κάνουν το εμβόλιο και να επιστρέψουν στην δουλειά τους.

Προφανώς σε αυτήν την περίπτωση το ζήτημα δεν είναι χρηματικό καθώς προφανώς έχουν εισοδήματα που επαρκούν ώστε να ζουν χωρίς να εργάζονται, και σε κάθε περίπτωση “αντέχουν” να βλέπουν τους συναδέλφους τους να δίνουν αβοήθητοι εξαντλητικές μάχες στα γεμάτα με ανεμβολίαστους νοσοκομεία.

Το ζήτημα είναι βαθύτερο, το φαινόμενο όχι μόνο ελληνικό και σε κάθε περίπτωση δεν έχει να κάνει με την οποιοδήποτε χρηματική ποινή επιβληθεί με το όποιο πολιτικό κόστος φέρει μαζί της για εκείνον που την επιβάλει. Αφορά κυρίως στο γεγονός πως ένα σεβαστό μέρος της ελληνικής κοινωνίας νομίζει ότι πρωταγωνιστεί σε σήριαλ του… NETFLIX.

Έρευνες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν έδειξαν ότι περίπου το 30% των συμπατριωτών μας είτε ενστερνίζονταν είτε «φλέρταραν» θετικά διακείμενοι στις απίθανες θεωρίες συνωμοσίας για δυνάμεις που έχουν συνασπιστεί κατά των Ελλήνων και ψεκάζουν τη χώρα προκειμένου o μοναδικού DNA λαός της να σκύψει το κεφάλι και να υποταχθεί στα μνημόνια ώστε να χάσει την εθνική του ταυτότητα.

Εκεί πρώτο-κληρονόμησαν το επίθετο «Ψεκασμένοι». Ας μην αυταπατώμεθα δεν πρόκειται για μερικούς συμπολίτες μας με ίσως λίγο πιο «πειραγμένες» ιδέες, μιλάμε στην πραγματικότητα για ένα σεβαστό κομμάτι πληθυσμού. Δύο με τρία εκατομμύρια Ελλήνων που είναι εδώ και «ζουν ανάμεσα μας».

 

 

Ποιος ξεχνά ότι χτίστηκαν πολιτικές καριέρες πάνω σε αυτές τις αστείες θεωρίες συνωμοσίας πως κάποιοι βρέθηκαν σε βουλευτικά έδρανα επειδή απλά έκλεισαν το μάτι και απέσπασαν την ψήφο αυτών των ανθρώπων ακόμη και αν δεν πίστευαν αυτά που τους ενθάρρυναν να πιστεύουν.

Ποιος ξεχνά τις άπειρες ώρες τηλεοπτικού χρόνου και πλύσης εγκεφάλου για την πώληση βιβλίων του αυτού περιεχομένου…

Και ιδού η ώρα του ταμείου. Αυτά παθαίνεις όταν ταΐζεις ένα τέτοιο τέρας ημιμάθειας με δοξασίες και ατεκμηρίωτες μπούρδες και τον πείθεις ότι όλοι γύρω θέλουν το κακό του. Αυτοί οι πολίτες προφανώς δεν εξαφανίστηκαν, αντιθέτως σαν έτοιμοι από πάντα έγιναν η βασική «δεξαμενή» από την οποία προήλθε το ισχυρό κύμα των αρνητών των εμβολίων με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η Ελλάδα, περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ας ελπίσουμε πως έστω και τώρα οι άνω των 60 που κινδυνεύουν άμεσα και περισσότερο θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, πως δεν θα επιδείξουν στο κοινωνικό σύνολο την δυνατότητα να ζουν με πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, ανεμβολίαστοι, με την πεποίθηση ότι θυσιάζονται για ιερό σκοπό.

Άλλωστε μόνο η ελπίδα απέμεινε… η πολιτεία δοκίμασε πλέον τα πάντα.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

admin

Κορονοϊός: Κατέληξε 79χρονη στο ΠΓΝΑ – Τα νέα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία

editor

Γράφημα δείχνει μέρα – μέρα την καταστροφική επέλαση της φωτιάς στον Έβρο

editor
27/04/2024 5:59