27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

21 Ιουλίου: Mετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, χάνουν τη ζωή τους δύο καταδρομείς από το Διδυμότειχο

Μια μέρα μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, υπό την κωδική ονομασία “ΑΤΤΙΛΑΣ”, στις 21 Ιουλίου 1974, θα χάσουν τη ζωή τους οι δυο ηρωικοί καταδρομείς, ο Χρήστος Χατζόπουλος από το Ελαφοχώρι και ο Χριστόδουλος Δοϊτσίδης από την Καρωτή Διδυμοτείχου.

Το μνημείο στο Πολεμικό Μουσείο Διδυμοτείχου θυμίζει στους επισκέπτες του τη δική τους θυσία και συμμετοχή στην πιο πρόσφατη και τραγική δοκιμασία του Ελληνισμού.

Επισκεπτόμενοι το Πολεμικό Μουσείο Διδυμοτείχου δεν γνωρίζουμε μόνο τα σημαντικά ιστορικά και πολεμικά γεγονότα που σημάδεψαν το ελληνικό έθνος κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα, αλλά είναι και μια ευκαιρία για να γνωρίσουμε τους πιο «δικούς μας ήρωες», που ήταν πάντοτε παρόντες σε όλα τα προσκλητήρια της πατρίδας ηρωικώς μαχόμενοι και πεσόντες. Παραδείγματα και πρότυπα άφθαστου ηρωισμού!

Η μνήμη των δύο Διμοτιανών καταδρομέων που έχασαν τη ζωή τους τιμάται κάθε χρόνο στον αύλειο χώρο του μουσείου όπου βρίσκεται και το μνημείο τους ενώ παράλληλα έχει γίνει τοπικός θεσμός μνήμης και τιμής από τις αυτοδιοικητικές και εκκλησιαστικές αρχές.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, Παράρτημα Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε προληπτικά θερμομέτρηση όλων όσων εισέρχονται στο Δημαρχείο

admin

Το 1ο Φωτοβολταϊκό Σύστημα Αυτοπαραγωγής εγκαταστάθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας!

editor

Με τον Αερολιμενάρχη Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

editor
27/04/2024 2:42