29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Με τον Αερολιμενάρχη Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης συναντήθηκε με τον Αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης κ. Στέλιο Ζαντανίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ιστορικά υψηλή κίνηση που καταγράφεται φέτος στον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς όπως σημείωσε ο κ. Ζαντανίδης «πρόκειται για την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών σε επίπεδο κίνησης αεροσκαφών, αλλά και επιβατών».

Χαιρετίζοντας την θετική είδηση, ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όλους και όλες τους/τις εργαζόμενους/ες του Αεροδρομίου για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να διαχειριστούν τον υπερμεγέθη όγκο εργασίας και παράλληλα υπογράμμισε την συμβολή του «Δημόκριτος» στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής που επαγωγικά προκαλεί θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία συνολικά.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει εντατική προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν οι διασυνδετήριες πτήσεις του Αεροδρομίου και με άλλες περιοχές της Ελλάδας (πέραν αυτής των Αθηνών), αλλά και χώρες του εξωτερικού (π.χ. Γερμανία) δεδομένης μάλιστα και της μεγάλης επιτυχίας της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το Ηράκλειο της Κρήτης.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξαιρετικά θετική αποτίμηση των πτήσεων τσάρτερ που διεξήχθησαν εντός του μηνός Αυγούστου και έφεραν στην Αλεξανδρούπολη περίπου 1000 Γάλλους τουρίστες, αλλά ταυτόχρονα έδωσαν και την δυνατότητα στον εντόπιο πληθυσμό για φθηνή μετάβαση στο Παρίσι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ανάλογες πτήσεις πρέπει να επαναληφθούν και το καλοκαίρι του 2023 και ει δυνατόν να αυξηθούν (τόσο αριθμητικά, όσο όμως και σε επιλογές προορισμών).

«Το Αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία όχι μόνο του Έβρου, αλλά της Θράκης και της Περιφέρειας μας συνολικά. Με δεδομένη την άριστη συνεργασία του Επιμελητηρίου μας με την Διοίκηση του Αερολιμένα και με απαρέγκλιτο στόχο την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας, συνεχίζουμε δυναμικά την διεκδίκηση για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Αεροδρομίου, ώστε να εξυπηρετούνται άριστα ακόμη περισσότεροι επισκέπτες, αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτό», δήλωσε ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μετά το πέρας της συνάντησης.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Αερολιμενικού Ελέγχου του Αεροδρομίου «Δημόκριτος» κ. Σταύρος Καβαρατζής.

Related posts

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο ιδιοκτήτης χώρων διασκέδασης και dj “Πιέρο”

editor

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές με συνολικά 21 μη νόμιμους μετανάστες

editor

Με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάνννη Ζαμπούκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης

admin
29/03/2024 7:28