26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μαθητές της Σαμοθράκης έκαναν περήφανο το νησί με την διάκριση τους!

Η ομάδα των μαθητών της Β΄ Λυκείου της Σαμοθράκης, συμμετείχε στον μαθητικό Διαγωνισμό «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης» του δικτύου Δάφνη και βραβεύτηκε χθες, ημέρα 15 Ιουνίου 2021, με το 3ο βραβείο Υλοποίησης της ιδέας τους.

Ο διαγωνισµός αφορούσε την ανάπτυξη καινοτόµων ιδεών για τον σχεδιασµό και υλοποίηση έργων τοπικής βιώσιµης ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο. Οι µαθητές και οι µαθήτριες από το λύκειο της Σαμοθράκης, προτείναν ένα πολύ ενδιαφέρον έργο.

Η πρόταση της ομάδας τους αφορά, την δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο παλιό πέτρινο κτίριο του Δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου, το οποίο θα ανακαινιστεί με μελέτη που θα γίνει από το δίκτυο Δάφνη και το οποίο θα βοηθήσει το Δήμο Σαμοθράκης στην αναζήτηση οικονομικής χρηματοδότησης.

Το ΚΠΕ ως φορέας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα αναδείξει την πλούσια βιοποικιλότητα του νησιού, θα προστατέψει τα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νησιού, αναπτύσσοντας παράλληλα βιοθεωρία πράσινης ανάπτυξης. Σημαντική επίσης θα είναι η συμβολή του ΚΠΕ στην τουριστική προβολή του νησιού αφού θα διοργανώνονται δράσεις και προγράμματα που θα προσελκύουν μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Η μαθητική ομάδα που συμμετείχε στον διαγωνισμό είναι: Κούσιαντα Χριστίνα, Κούσιαντα Χρυσή, Παπαγρηγορίου Αντώνης, Ράξενας Ματθαίος, Ταλό Νίκη, Τσιαούση Ουρανία και Ψούνη Στέλλα.

H Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός που ήταν δίπλα τους ήταν, η κ. Ταμπάκη Καλλιόπη.

Παρακάτω ακολουθεί και φωτογραφία από το πέτρινο κτίριο στο οποίο θα γίνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνεδριάζουν στην Αλεξανδρούπολη οι Επιτροπές Παρακολούθησης του νέου και του τρέχοντος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

editor

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Γονέων Μαθητών στην Αλεξανδρούπολη

editor

Σαμοθράκη: Το Κέντρο Υγείας εκπέμπει SOS λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά απαραίτητη υπάλληλος αποσπάστηκε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!!!

editor
26/04/2024 20:59