26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Νέο “όνομα” ζητά η Ένωση Επαγγελματιών & Βιοτέχνων της Ορεστιάδας για τη σχολή Γεωπονίας & Δασολογίας του ΔΠΘ

Να αλλαχτεί ο τίτλος της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που βρίσκεται στην Ορεστιάδα, ζητά η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτέχνων της Ορεστιάδας.

Αποφάσισαν να στείλουν την πρόταση τους στον κ. Κουτρούμπα, τον Κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας με κύριο στόχο όπως αναφέρει και οι ίδιοι να είναι η μεγαλύτερη προσέλκυση των φοιτητών. Διευκρινίζουν μεταξύ των άλλων πως με τον τωρινό τίτλο δεν γίνεται κατανοητό στους φοιτητές πως η σχολή παρέχει και παιδαγωγική επάρκεια αλλά και πιστοποίηση χειριστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Ακολουθεί παρακάτω η ολοκληρωμένη πρότασή τους προς τον Κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας:

“Κύριε Κουτρούμπα, Κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας. Κατ’ αρχάς επιτρέψτε μας ως δραστηριοποιούμενοι επαγγελματίες του Β.Εβρου, της Ν. Ορεστιάδας ειδικότερα, αλλά και ως δημότες της ακριτικής πόλης μας να σας ευχαριστήσουμε για τις σημαντικότατες υπηρεσίες που προσφέρετε όλα αυτά τα χρόνια στη Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην πόλη μας. Η ίδρυση αυτής της σχολής αποτέλεσε σημαντικότατο πολιτιστικό και αναπτυξιακό πυλώνα της πόλης μας , και ένα καίριο σημείο καμπής για το παρόν και το μέλλον της.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η δύσκολη οικονομική κρίση στη χώρα μας δεν άφησε ανεπηρέαστα τα εισοδήματα των νοικοκυριών, εισοδήματα που μέρος τους προορίζεται για τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας. Παράλληλα οι τροποποιήσεις στις υποδομές της ακαδημαϊκής κοινότητας στη χώρα μας που πραγματοποιούνται από τις κυβερνήσεις , δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις προοπτικές της βιωσιμότητας σχολών όπως η δική μας.

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας ότι οι τελευταίες αλλαγές σχετικά με την ελάχιστη βαθμολογία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια σε συνδυασμό με την πληθώρα πλέον ”ανταγωνιστικών” με τη δική μας σχολών ανά την Ελλάδα, καθιστούν αναγκαία την προβολή των πλεονεκτημάτων της σχολής μας ώστε να παραμείνει ελκυστική στις προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών.

Προκειμένου να τονιστεί το σημαντικότατο πλεονέκτημα της παιδαγωγικής επάρκειας που προσφέρει το Τμήμα Δασολογίας διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων ,αλλά και της παροχής πιστοποίησης χειριστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ( τύπου ECDL), προτείνουμε την τροποποίηση του τίτλου του τμήματος ώστε να γίνεται ακόμα πιο άμεσα κατανοητή και αντιληπτή η επιπλέον διαφορά και το πλεονέκτημα που προσφέρει το εν λόγω τμήμα στο μείζων θέμα της εύκολης επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η πρόταση μας εστιάζεται στον τίτλο: ”Τμήμα Δασολογίας Διαχείρισης περιβάλλοντος και Παιδαγωγικής Ν. Ορεστιάδας”. Προσβλέπουμε στο εγνωσμένο ακαδημαϊκό σας ρόλο, προκειμένου να γίνει επεξεργαστή η πρόταση μας”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου αποχαιρετά την Μικροβιολόγο Ελένη Πήτα

editor

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

editor

Έβρος: Το πρόγραμμα ψεκασμών σε χωριά του Έβρου, για την καταπολέμηση των κουνουπιών

editor
26/04/2024 12:51