19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σαμοθράκη: Το Κέντρο Υγείας εκπέμπει SOS λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά απαραίτητη υπάλληλος αποσπάστηκε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!!!

-Ο Διευθυντής του Κ.Υ.Σαμοθράκης ζητάει προσλήψεις για πλήρωμα ασθενοφόρου, ενώ την ίδια στιγμή ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ απέσπασε στην Αλεξανδρούπολη υπάλληλο αυτής της ειδικότητας!!!

Την στιγμή που το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης εκπέμπει SOS, λόγω σημαντικών ελλείψεων τόσο σε κάθε είδους προσωπικό όσο και σε υποδομές, με την κατάσταση να γίνεται δραματική λόγω αύξησης πληθυσμού τώρα το καλοκαίρι από την τουριστική κίνηση, μια απαραίτητη υπάλληλος αποσπάστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από δημοσίευμα του Evros24.gr, ο διευθυντής του K.Y.Σαμοθράκης Γεννάδιος Διαμαντόπουλος σε επείγουσα επιστολή που απέστειλε προς την 4η ΥΠΕ αλλά και τους βουλευτές Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Σταύρο Κελέτση και Νατάσα Γκαρά, απευθύνει δραματική έκκληση για παρέμβαση τους. Υπενθυμίζει, ότι με βάση τις τελευταίες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, τα νησιά αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο του ΕΣΥ το άνοιγμα του τουρισμού κρύβεται παγίδες και προβλήματα, οπότε χρειάζεται όχι μόνο όλο το διαθέσιμο προσωπικό, αλλά και ενίσχυση με αποσπάσεις, προσλήψεις τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Γι’ αυτό άλλωστε και δόθηκε εντολή όλοι οι αποσπασμένοι που είχαν φύγει για διάφορους λόγους από τις μονάδες υγείας των νησιών, να επιστρέψουν για το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη επιστολή προς τους τέσσερις βουλευτές, των οποίων ζητείται η βοήθεια και μεσολάβηση προς κάθε αρμόδιο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, ειδικότερα όσον αφορά το πλήρωμα ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας, ισχύουν τα εξής:

Απομένουν εξαιτίας μετατάξεων, απολύσεων, παραιτήσεων, μόλις τρεις εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής να είναι πως για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών του προγράμματος, απαιτείται από κάθε υπάλληλο να εργάζεται με υπέρβαση κάθε νόμιμου ωραρίου που προβλέπεται από τις διατάξεις.
Όπως επισημαίνεται επίσης στην επιστολή, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως με το υπάρχον προσωπικό, σύμφωνα με το νόμιμο ωράριο εργασίας, δεν γίνεται να καλυφθεί καμία νυχτερινή βάρδια, από τις 11 το βράδυ μέχρι το πρωί, εξαιτίας της κατάστασης.
Ο κ.Διαμαντόπουλος για λογαριασμό του Κ.Υ.Σαμοθράκης απαιτεί την άμεση ενίσχυση του πληρώματος ασθενοφόρου με δύο ακόμη άτομα.
Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται πως το νησί της Σαμοθράκης διαμένουν περίπου 3.000 κάτοικοι, ενώ κατά την θερινή περίοδο ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται λόγω των επισκεπτών.
Επιπλέον επισημαίνεται, πως επειδή δεν υπάρχει βάση ΕΚΑΒ στην περιοχή του νησιού, το Κέντρο Υγείας καλύπτει όλα τα επείγοντα περιστατικά. Ως εκ τούτου, δεν γίνεται να καλυφθούν τα κενά του προγράμματος από το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου, το Κ.Υ. εμφανίζει σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού, μικροβιολογικού εργαστηρίου, διοικητικού υπαλλήλου ή υπαλλήλου τμήματος καθαριότητας και γενικών καθηκόντων. Καταλήγοντας υποστηρίζει, πως για να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης σε εικοσιτετράωρη βάση, απαιτείται επείγουσα πρόσληψη μόνιμου ή επικουρικού προσωπικού και γίνεται λόγος για πρόσληψη δύο (2) γενικών γιατρών, ενός παιδιάτρου και όπως προαναφέραμε δύο υπαλλήλων για το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Η απόφαση Τσαλικάκη για απόσπαση υπαλλήλου

ασθενοφόρου, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και με έκδηλη αγωνία ο Διευθυντής κ.Διαμαντόπουλος ζητάει την ενίσχυση το Κ.Υ.Σαμοθράκης με προσωπικό, ιδιαίτερα όσον αφορά το πλήρωμα ασθενοφόρου, μία απαραίτητη υπάλληλος κατηγορίας και κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, αποσπάστηκε από τις 15 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αυτό έγινε με την υπογραφή του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στην απόφαση του η οποία δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αποφάσισε:

“Τη μετακίνηση της υπάλληλου του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, Ευγενίας Σαλβάνου, κατηγορίας και κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αρμοδιότητας της 4 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κατόπιν αιτήσεως της. Η μετακίνηση παύει αυτοδικαίως μετά την πάροδο των τριών (3) μηνών και η υπάλληλος επανέρχεται υποχρεωτικά στη θέση της χωρίς άλλη διατύπωση”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΑΛΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Να επισημάνουμε εδώ, ότι η κυρία Ευγενία Σαλβάνου, σύζυγος του δημοσιογράφου Σταύρου Αποστολίδη, ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού STATUS radio της Αλεξανδρούπολης, ήταν αποσπασμένη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το προηγούμενο χρονικό διάστημα για κάποιους λόγους που η ίδια επικαλέστηκε. Ζητήθηκε υπηρεσιακά να επιστρέψει στην οργανική της θέση λόγω καλοκαιριού και επειδή δεν υπάρχει προσωπικό για το πλήρωμα ασθενοφόρου, όπως αναφέρεται αναλυτικά στην αγωνιώδη επιστολή του Διευθυντή του Κ.Υ.Σαμοθράκης. Όμως άγνωστο με ποιον λόγο και με ποιον τρόπο (ή ποιανού παρέμβαση), ο κ.Τσαλικάκης υπέγραψε την αίτηση νέας απόσπασης της στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι και οι βουλευτές του Έβρου θα… αφουγκραστούν την κραυγή αγωνίας του Διευθυντή του Κ.Υ.Σαμοθράκης αλλά και των κατοίκων του νησιού και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του. Κι επίσης, να ψάξουν για ποιον λόγο όταν λείπει απαραίτητο προσωπικό για το πλήρωμα του ασθενοφόρου, μια υπάλληλος με αυτή την ειδικότητα αποσπάται στην Αλεξανδρούπολη.

Ιδιαίτερα ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, που πρόσφατα επισκέφθηκε την Σαμοθράκη και εξέφρασε την στήριξη του στο νησί με κάθε τρόπο, θα… τρίξει τα δόντια στον κ.Τσαλικάκη για αυτή την απόφαση ή θα διαμαρτυρηθεί για την… ακατανόητη απόσπαση της κ.Σαλβάνου και στο υπουργείο Υγείας. Αν όχι στον… φίλο του (όπως συχνά επαναλαμβάνει) υπουργό Βασίλη Κικίλια, τουλάχιστον στον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Το ίδιο και ο Σταύρος Κελέτσης που έχει πολύ καλές σχέσεις με την Σαμοθράκη και την επισκέπτεται συχνά, αλλά και ο συνάδερφος του Χρήστος Δερμεντζόπουλος, αν και αυτός λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν μπορεί να τα… βάλει με τον Κικ/ίλια ή τον Κοντοζαμάνη, γιατί δεν έχει άλλωστε και τις καλές σχέσεις που έχει ο κ.Δημοσχάκης. Αλλά και η Νατάσα Γκαρά ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, έχει μια ευκαιρία να καταγγείλει την συγκεκριμένη εξέλιξη και τις ελλείψεις προσωπικού στην Σαμοθράκη, αφού πολλές φορές βρίσκεται εκεί και έχει δείξει την το ενδιαφέρον της .

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

editor

Σταύρος Σταυράκογλου: Στηρίζουμε την πρόταση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για ίδρυση κτηνιατρικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη

editor

Αλεξανδρούπολη: Αναμνήσεις μιας άλλης εποχής από το λιμάνι της πόλης (video)

editor
19/04/2024 19:20