27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρόεδρος ΤΙΕΔΑ: Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η ίδρυση της Α.Ε «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος Α.Ε.»

Σφοδρές αντιδράσεις σε όλους τους δήμους, που λειτουργούν ιαματικές πηγές έχει προκαλέσει η πρόταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Τουρισμού, που αφορά στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας», η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση και αξιοποίησή τους. Η ΚΕΔΕ ζητά την άμεση απόσυρση των σχετικών άρθρων του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ακραία αντιαυτοδιοικητική ενώ κάνουν λόγο για αναχρονιστική κρατικομονοπωλιακή διαχείριση, υποστηρίζοντας ότι η σύσταση της «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» Α.Ε. πλήττει «άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο της και διαψεύδει τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών».

Αντίθετη στην πρόταση και η ΚΕΔΕ

Με πρόσφατη απόφασή του το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ζητά:

Την απόσυρση από το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις», των άρθρων 7 έως 14, που αφορούν στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος(ΙΠΕ).
Τη συνεργασία, από μηδενική βάση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διαμορφωθεί από κοινού το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους 50 Δήμους σε όλη την χώρα, στα όρια του οποίου υφίστανται Ιαματικές πηγές με σχετικές υποδομές.

«Είναι μια πρωτοβουλία που δεν καλωσορίστηκε από τους δήμους σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν Ιαματικές Πηγές.

Ομόφωνα υπάρχει μια αντίδραση η οποία εκδηλώθηκε μέσω του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας(ΣΔΙΠΕ) .Eχουμε συνεχή ενημέρωση για το θέμα από το Σύνδεσμο ο οποίος έχει ήδη καταθέσει τις απόψεις του προς τον υπουργό και τον Πρωθυπουργό ενώ έχει στείλει και την απόφαση που λάβαμε ομόφωνα να μην δεχτούμε τις διατάξεις αυτές και να ζητήσουμε από το υπουργείο να τις αποσύρει,» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης(ΤΙΕΔΑ) Βασίλης Δέλκος, τονίζοντας πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τάσσετε υπέρ αυτής της λογικής.

«Δεν δεχόμαστε και δεν πρέπει να δεχτούμε την αυθαίρετη κίνηση του υπουργείου, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.»

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο Δημήτρης Τομαζίνος είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει με την εκπαίδευση του σκύλου σας

admin

Δείτε ποια καταστήματα της Αλεξανδρούπολης θα συμμετέχουν στη Black Friday

editor

Σύλληψη 5 ατόμων που διενεργούσαν παράνομα έρανο

admin
27/04/2024 1:27