27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σουφλί: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης-βελτίωσης, στο οδικό δίκτυο Ρούσσας-Γονικού

Αν και οι καιρικές συνθήκες τις τελευταίες ημέρες δεν ευνοούν, τα έργα αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου Ρούσσας-Γονικού συνεχίζονται πυρετωδώς και το ίδιο θα γίνει όσο το επιτρέπει ο καιρός ακόμα και μέσα στις γιορτές.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα ο Αντιδήμαρχος Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά ο οποίος είναι σχεδόν καθημερινά στην περιοχή και παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών, η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση στον συγκεκριμένο δρόμο που έχει αναλάβει.

Μετά τις γιορτές αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στον δρόμο Μικρού Δερείου-Ρούσσας από την άλλη ανάδοχο εταιρεία. Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, δυστυχώς αν και ο δήμος Σουφλίου μετά τις καταστροφές του περασμένου Απριλίου ετοίμασε πολύ γρήγορα τις μελέτες, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βοήθησε και αυτή και η Κυβέρνηση χρηματοδότησε μέσα σε 1 μόλις μήνα με 4,3 εκατ. ευρώ την αποκατάσταση του δρόμου μήκους 21 χιλιομέτρων, όλοι λογάριαζαν χωρίς τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό και την δημοτική παράταξη του.

Με συνεχείς προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης, τόσο ο ίδιος όσο και δημοτικοί σύμβουλοι του, καθυστέρησαν επί μήνες το έργο Μικρού Δερείου-Ρούσσας-Γονικού, το οποίο δεν είναι υπερβολή αν λέγαμε ότι θα είχε σχεδόν τώρα ολοκληρωθεί. Όλες οι προσφυγές απορρίφθηκαν, αλλά δυστυχώς η ζημιά έγινε και αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι κάτοικοι των πολλών χωριών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, οι οποίοι δεινοπαθούν και κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα αυτοκίνητα τους.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Διαμαρτύρεται ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου: “Να ακυρωθεί το πρόστιμο της ντροπής”

editor

ΔΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών του έτους 2020-2021

editor

Πέτροβιτς: Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Έβρου

editor
27/04/2024 7:32