28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτισμός Τοπικά Νέα

Μια μαρμάρινη Ρωμαϊκή σαρκοφάγος τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της μόνιμης έκθεσης που ετοιμάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης, τοποθετήθηκε ένα αρχαίο αντικείμενο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες του μουσείου.

Μία μαρμάρινη ρωμαϊκή σαρκοφάγος από την περιοχή του Αρδανίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης “βρήκε την θέση της” στο Αρχαιολογίκο Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του μουσείου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εύρημα καθώς έχει μήκος 2,25 μέτρα και συνολικό βάρος 5 τόνους. Είναι ένα αρχαίο αντικείμενο που χρειάστηκε ιδιαίτερη μεταχείριση από ειδικό τεχνικό προσωπικό για τη συσκευασία, μεταφορά και τοποθέτησή του στην τελική θέση του.

Για την μεταφορά της και την τοποθέτηση της σαρκοφάγου χρειάστηκαν πάνω από 8 ώρες, ενώ παράλληλα συντηρητές, αρχιτέκτονας και αρχαιολόγοι επιτηρούσαν όλες τις ώρες την όλη διαδικασία. Στην συνέχεια οι συντηρητές του μουσείου ασχολήθηκαν με την επί τόπου συντήρηση της.
Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Πρόγραμμα εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων του έτους 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

editor

Ενημέρωση για τον φράχτη στον Έβρο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

editor

Δράμα: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία ζωντανεύει ξανά τη Μάχη των Οχυρών στο Λίσσε

editor
28/04/2024 18:32