19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρόγραμμα εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων του έτους 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Ώρα 10:30 π.μ. : Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Δωροθέου (προσέλευση 10:00 π.μ.).

Ώρα 11:30 π.μ : Παράθεση δεξίωσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Π.Ε. Δράμας (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος), ενόψει του εορτασμού της έλευσης του Νέου Έτους και των καθιερωμένων ευχών από φορείς και πολίτες.

Ορίζεται η φωταγώγηση των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, όπως και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, από τη δύση του ήλιου μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Στις παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Δωρόθεος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι Βουλευτές του Νομού Δράμας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Α.Μ.Θ., ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας Π.Α.Μ.Θ, ο Δήμαρχος Δράμας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας , ο Δήμαρχος Δοξάτου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Προσοτσάνης, ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ.Νευροκοπίου,  ο Δήμαρχος Παρανεστίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παρανεστίου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, o Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, οι Δικαστικές αρχές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι συλλόγων και σωματείων, καθώς και επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Δράμας και οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας.

Παρακαλούνται να μεριμνήσουν:

Τα σχετικά με τη δοξολογία, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με την αντιπροσωπεία του στρατού και το άγημα η Ανώτατη Διοίκηση Φρουράς Δράμας

Τα σχετικά με την φωταγώγηση ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Ώρα 07.30 π.μ.-10:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Αγίου Νικολάου Δράμας (προσέλευση 10:00 π.μ.).

Ώρα 11:30 π.μ.: Τέλεση Αγιασμού των Υδάτων – Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Αγίας Βαρβάρας

Παρακαλούνται να μεριμνήσουν:

Τα σχετικά με την Θεία Λειτουργία, τον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την αντιπροσωπεία του στρατού και το άγημα η Ανώτατη Διοίκηση Φρουράς Δράμας

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Related posts

Μητσοτάκης από Έβρο: «Η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία»

admin

Ξεκινά για 2η σχολική χρονιά ο «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στο Δήμο Ορεστιάδας

editor

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες

editor
19/04/2024 4:53