19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Ανασχηματισμός: Δυστυχώς πάλι εκτός Έβρος και Θράκη – Δεν υπουργοποιήθηκαν Δημοσχάκης, Κελέτσης

Ο νομός Έβρου και η Θράκη γενικότερα παρέμειναν άλλη μια φορά εκτός κυβερνητικού σχήματος, αφού στον… κολοβό ανασχηματισμό περιορισμένων διαστάσεων που ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κανένας βουλευτής δεν υπουργοποιήθηκε.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες αλλά και χθες, κυκλοφορούσαν έντονα τα ονόματα των δύο Εβριτών Αναστάσιου Δημοσχάκη και Σταύρου Κελέτση, οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους μάλιστα υποστήριζαν πως συγκεντρώνουν πιθανότητες να γίνουν υφυπουργοί, κανένας βουλευτής από την Θράκη δεν πήρε κάποιο κυβερνητικό πόστο. Ούτε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης που επίσης προαλείγονταν για κυβερνητικό πόστο.  Έτσι, τόσο ο κ.Δημοσχάκης όσο και ο κ.Κελέτσης, βάζουν προς το παρόν τα… υπουργικά κοστούμια στη ντουλάπα, ο πρώτος μάλιστα για δεύτερη φορά αφού και πέρυσι το καλοκαίρι θεωρούσε σίγουρη ακόμα και την θέση υπουργού.

Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός δεν τους έκρινε ικανούς να πάρουν κάποια θέση ή δεν υπήρχε… κενό που θα μπορούσαν να καλύψουν, μια και η συντριπτική πλειοψηφία υπουργών και υφυπουργών παρέμειναν στις θέσεις τους. Δεν αναφέρουμε καθόλου τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο, αφού είναι πολύ νεαρός, εκλέχθηκε πρώτη φορά και το όνομα του ούτε είχε ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες και επίσης ο ίδιος και το περιβάλλον του δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι, ο μεν Αναστάσιος Δημοσχάκης θα συνεχίσει να… στέλνει επιστολές και να τις δημοσιοποιεί ή να προτείνει… ακίνητα ιδιωτών για ενοικίαση ή αγορά από το Κράτος για να στεγαστεί η Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου και ο Σταύρος Κελέτσης την συμμετοχή του σε πολλές Επιτροπές της Βουλής (με έξτρα αμοιβές φυσικά), αφού είναι από τους τρεις βουλευτές Έβρου αυτός που συμμετέχει στις περισσότερες. Θα έχει επίσης τον χρόνο να οργανώσει και τον… εθελοντικό καθαρισμό κάποιας περιοχής, όπως έκανε με το Δέλτα του Έβρου.

Ποιοι μπήκαν στην Κυβέρνηση

Επιλέχθηκαν μόνο η βουλευτής του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Ζωή Ράπτη, πρώην σύζυγος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη η οποία για πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής μάλιστα, η οποία πήρε τη θέση Υφυπουργού Υγείας και ο βουλευτής Κορίνθου Νίκος Ταγαράς, που έγινε Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου που τοποθετήθηκε στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δεν είναι βουλευτής, αλλά στενός συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη.

Σε πέντε πρόσωπα – δύο που αναβαθμίζονται και τρία που μπαίνουν στην κυβέρνηση- περιορίσθηκαν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, Έτσι, τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, είναι ο κ.Πάνος Τσακλόγλου στο υπουργείο Εργασίας, η κυρία Ζωή Ράπτη στο υπουργείο Υγείας και ο κ.Νίκος Ταγαράς στο υπουργείο Ανάπτυξης. Αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές υπουργοί ο κ.Θεόδωρος Σκυλακάκης (στο Οικονομικών) και ο κ.Νίκος Παπαθανάσης στο Ανάπτυξης.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τις αποφάσεις που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

Το πλήρες κείμενο των ανακοινώσεων του κ. Πέτσα έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση.
Με τις επιλογές του υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:
– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιουγια τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται:

Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων.
Η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος.
Η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.
Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία.
Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας.
Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές.
Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών.
Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Παράσυρση ατόμου από επιβατική αμαξοστοιχία

admin

ΠΓΝΑ: Στην εντατική διασωληνωμένη η 70χρονη που έδεσαν & λήστεψαν

editor

Σύλληψη 3 διακινητών που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών

admin
19/03/2024 7:51