27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Συνέλαβαν τον ένα λαθρομετανάστη, που με απειλή μαχαιριού λήστεψε τον Ιούνιο αγρότη στις Φέρες

Ταυτοποιήθηκε και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας ο ένας από τους δυο λαθρομετανάστες, που πριν από περίπου ένα μήνα λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού και έδεσαν αγρότη στην περιοχή των Φερών, κλέβοντας το αγροτικό του αυτοκίνητο για να διαφύγουν.

Ο δράστης ήταν στη Θεσσαλονίκη και αρχικά συνελήφθη γιατί δεν είχε έγγραφα νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Στη συνέχεια και στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένων αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι είναι ένας από τους δράστες της ληστείας σε βάρος Εβρίτη που διαπράχθηκε απογευματινές ώρες της 22-6-2020 σε αγροτική περιοχή των Φερών.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Πρόκειται για αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, όπως διακριβώθηκε ο δράστης μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, απογευματινές ώρες της 22-6-2020, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, πλησίασαν ημεδαπό ο οποίος βρισκόταν στο αγρόκτημά του και με την απειλή μαχαιριών τον ακινητοποίησαν και τον δέσμευσαν με καλώδια, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή του χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και το όχημα του, με το οποίο και διέφυγαν.

Το αφαιρεθέν όχημα εντοπίσθηκε λίγο αργότερα σε παρακείμενη περιοχή εκτός δρόμου, όπου είχε εκτραπεί.

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Ο δράστης την 30-6-2020 εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης να στερείται των απαιτούμενων εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα και έκτοτε κρατούνταν σε αστυνομική υπηρεσία, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη με σχετικό Ένταλμα Σύλληψης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

ΕΝΦΙΑ 2019: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό

admin

Αλεξανδρούπολη: “Κύμα” αντιδράσεων από γονείς και υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων για την ΕΒΕ

editor

Τόνοι ακατάλληλων για κατανάλωση εσπεριδοειδών και λαχανικών εντοπίστηκαν στο Τελωνείο των Κήπων

editor
27/04/2024 2:23