26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Μόνιμη κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Ξάνθη για ελέγχους κορονοϊού – «Λουκέτο» σε δημοτικό & νηπιαγωγείο

Μόνιμη κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα υπάρχει όλη την εβδομάδα στην Ξάνθη, προκειμένου να συνεχίσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε Δημόσιες Υπηρεσίες ενώ να σημειωθεί ότι εχθές διενεργήθηκαν έλεγχοι στην Αστυνομία.

Συνολικά στην Ξάνθη το τριήμερο πραγματοποιήθηκαν 3.300 έλεγχοι για κορονοϊό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών και Αναπληρωτής του Δημάρχου Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης, στεκόμενος στα αποτελέσματα που βγήκαν και δείχνουν πως στην Ξάνθη υπάρχει κόκκινος θύλακας με κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο Μύκης-Εχίνος-, να δίνει τα περισσότερα κρούσματα από τα 29 θετικά, -σ.σ. από τα 600 τα 22 δείγματα-, δύο κρούσματα στην πόλη της Ξάνθης-από τα 2.500 δείγματα-, αλλά και 5 στο Δήμο Τοπείρου, από τα 99 δείγματα.

Ο κ. Φανουράκης επισήμανε πως έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών, όσων είχαν στενές επαφές με τα θετικά κρούσματα και τους έχουν δοθεί οδηγίες για κατ’οίκον περιορισμό.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα στον Δήμο Μύκης που είναι μεγάλος σε έκταση μεν, αλλά με τα 60 χωριά που διαθέτει, επιτρέπει στον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.
«Τα υπόλοιπα για το αν θα ισχύσουν μέτρα τοπικής καραντίνας, αυτά θα τα αποφασίσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι οποίοι αξιολογούν την κατάσταση και θα μας ενημερώσουν για το τι θα πρέπει να γίνει», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Φανουράκης.

Τέλος να αναφερθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη με υπουργική εντολή για λόγους πρόληψης.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό σχολείο Ηλιόπετρας και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας του Δήμου Τοπείρου αποφασίστηκε να κλείσουν για λόγους πρόληψης και αποφυγής εξάπλωσης του ιού.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δήμος Ορεστιάδας: Εντός του 2022 οι εξελίξεις για το φράγμα που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια

editor

ΠΓΝΑ: Δόθηκε το πρώτο εξιτήριο σε ασθενή από κορωνοϊό

admin

Πλακιωτάκης: Νέο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό στη Σαμοθράκη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

editor
26/04/2024 19:36