28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πλακιωτάκης: Νέο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό στη Σαμοθράκη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με πόρους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020 και του εθνικού ΠΔΕ, η Σαμοθράκη αποκτά ένα από τα πέντε νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, που θα διατεθούν στο Λιμενικό Σώμα.

O υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης υπέγραψε την σύμβαση για την προμήθειά τους με τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας «NORSAFE». Για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.497.500 ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν πόροι από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, «Αττική 2014-2020», «Ιόνια Νησιά 2014-2020», «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», καθώς και πόροι μέσω το εθνικού ΠΔΕ.

Τα σκάφη θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα από την εταιρεία «VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Το Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προσφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς και παίζει καθοριστικό ρόλο για να σωθούν ζωές. Η προμήθεια των 5 σκαφών θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τα νησιά μας. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως πλέον, προάγουμε την ελληνική καινοτομία και σχεδίαση, η οποία είναι απολύτως προσαρμοσμένη στις ανάγκες αυτών των περιπολικών σκαφών».

Τα σκάφη θα διατεθούν στις Σποράδες, τη Σαμοθράκη, τον Αργοσαρωνικό και τα Ιόνια νησιά.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Ο καιρός σε Μακεδονία Θράκη

editor

Χάλκινο μετάλλιο για την δισκοβόλο του Εθνικού Ιωαννα Αραμπατζή

editor

Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης στο δημοτικό γήπεδο Άβαντα

editor
28/03/2024 11:20