8 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Στο Μέγαρο Μαξίμου για συναντήσεις, βρέθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

Το Μέγαρο Μαξίμου, για συναντήσεις που αφορούν την Αλεξανδρούπολη τον γεωπολιτικό της ρόλο και τα όσα προγραμματίζονται, σχεδιάζονται και υλοποιούνται ήδη, βρέθηκε ο δήμαρχος  Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.
Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-newws.gr,  ο κ.Ζαμπούκης που συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Γιάννη Μπόγδη, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδος για σειρά συναντήσεων, επαφών και συζητήσεων με υπουργούς αλλά και κυβερνητικά στελέχη, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί είχε συναντήσεις με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Αλεξανδρούπολη, την οποία όλοι θεωρούν κομβικό ενεργειακό, μεταφορικό αλλά και γεωοπολιτικό σημείο.
Η παρουσία του αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε, άγνωστο για ποιο λόγο, όπως φυσικά και το αντικείμενο των επαφών και συζητήσεων του. Από τις ίδιες πηγές, απ’ τις οποίες με καθυστέρηση κάποιων ημερών πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη αυτή, μάθαμε πως το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το λιμάνι της πόλης και η διαδικασία παραχώρησης του η οποία “τρέχει” ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Είναι γνωστή, δεδομένη και έχει ανακοινωθεί άλλωστε, η πρόθεση της Κυβέρνησης να είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πρώτο από τα επόμενα που θα παραχωρηθούν, μια και θεωρείται τεράστιας κομβικής ενεργειακής μεταφορικής και μία σειρά άλλων λόγων σημασίας. Επίσης τέθηκαν ακόμα στις συναντήσεις αυτές η δημιουργία δικαστικού και αστυνομικού μεγάρου και η κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Γ. Οικονόμου: Ρεκόρ πληρωμών άνω του 1,2 δισ. ευρώ για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το 2022

editor

Κομοτηνή: Επίσκεψη Ν. Γιατρομανωλάκη στη Θράκη

editor

Αλεξανδρούπολη: Πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα και επιθετικά Apache, θα έρθουν στο λιμάνι

editor
08/05/2024 14:30