29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Διδυμότειχο: Καταθλιπτική εικόνα, με 19 ανοίκιαστα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο της πόλης

Τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού μπορεί να καταργήθηκαν, αλλά περπατώντας κάποιος στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, τον κεντρικό… δρόμο του Διδυμοτείχου, γιατί πεζόδρομος δεν είναι με τόσα αυτοκίνητα να περνούν ή να είναι παρκαρισμένα, η εικόνα είναι καταθλιπτική. Όπως και πριν τα μέτρα.

Συνολικά 19 καταστήματα μετρήσαμε από την πλατεία (;) απ’ όπου ξεκινάει ο συγκεκριμένος κεντρικός δρόμος της πόλης, ο οποίος θα έπρεπε να είναι το σημείο αναφοράς, μέχρι εκεί που τελειώνει απέναντι απ’ το Δημαρχείο που είναι ερμητικά κλειστά. Το 1/3 δηλαδή των καταστημάτων που βρίσκονται στον συγκεκριμένο δρόμο. Σκεφθείτε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη πόλη, όπου τα πράγματα είναι εξίσου, αν όχι πολύ χειρότερα Τα πρώτα μάλιστα καταστήματα και στις δυο πλευρές στις δυο εισόδους του δρόμου, είναι ανοίκιαστα και μόλις μπαίνει κάποιος να τον περπατήσει, αμέσως… πιάνεται η ψυχή του. Παλαιότερα είχαμε διατυπώσει μια πρόταση, τουλάχιστον να ληφθεί μέριμνα να “ντυθούν” με ειειδκές μεμβράνες που να απεικονίζουν τοπία της “πόλης των κάστρων” όπως το Κάστρο, η Πλωτινόπολη και άλλα, όλως φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Στην κυριολεξία.

Η κατάσταση όσο πάει και επιδεινώνεται, ακόμα και η Ελευθερίου Βενιζέλου παραμένει με λακκούβες, τρύπες στο μεγαλύτερο μέρος τους και ουσιαστικά χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τη νέα δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου έναν χρόνο μετά την εκλογή της και 9 μήνες εξουσίας. Είναι εμφανές πως δεν υπήρχε σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων και βελτίωσης της κατάστασης, τουλάχιστον όσον αφορά το καθεστώς που διέπει τον συγκεκριμένο δρόμο. Αν θα είναι δηλαδή πεζόδρομος, δρόμος ήπιας κυκλοφορίας ή θα επιτρέπεται(όπως συμβαίνει) η διέλευση και το παρκάρισμα όπου βρει ο καθένας, των αυτοκινήτων.

Διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες κάποια… διθυραμβικά σχόλια σε φιλικά προς τον κ.Χατζηγιάννογλου τοίκό ΜΜΕ (σε ένα συγκεκριμένο δηλαδή) ότι… το Διδυμότειχο το πήρε απόφαση, θα αποφασίσει το δημοτικό του συμβούλιο να αναθέσει την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης σε συγκοινωνιολόγο για να λυθεί το κυκλοφοριακό του πρόβλημα. Ποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού ελάχιστα αυτοκίνητα αλλά και πεζοί κυκλοφορούν στην πόλη και η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Έχουν μείνει κάποιοι, ανάμεσα τους και νέα παιδιά με όνειρα, σχέδιο και αισιοδοξία και δημιουργούν επιχειρήσεις στην “πόλη των κάστρων”, αλλά χρειάζονται στήριξη, συμπαράσταση και βοήθεια από τη νέα δημοτική αρχή. Κι επίσης, γρήγορες και άμεσες αποφάσεις.

Αν χρειάστηκε 9 ολόκληρους μήνες να το… πάρει απόφαση για… ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ το δημοτικό συμβούλιο… ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ κάποια κυκλοφοριακή μελέτη και στη συνέχεια… ΝΑ ΔΟΥΝ και πολύ περισσότερο… ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ τι πρέπει να γίνει, τα πράγματα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο. Εδώ αποφασίστηκε να κλείνει κάθε βράδυ για το καλοκαίρι η κεντρική οδός Ελευθερίου Βενιζέλου και να γίνεται πεζόδρομος όπως σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις και αυτό ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Το στρατόπεδο “Ιωάννου” τιμά την προστάτιδά του

admin

Η τεχνική Ελληνίδας καθηγήτριας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

admin

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor
29/03/2024 7:26