27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Οικονομία

Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν τη Μ. Εβδομάδα – Ποσά και δικαιούχοι

Επιδόματα αλλά και δώρο Πάσχα αναμένεται να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Μεγάλη Εβδομάδα.

Από την Μ. Δευτέρα ξεκινά η καταβολή της αποζημίωσης των 800 ευρώ, σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους είναι σε αναστολή.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας είναι σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων σε τρεις φάσεις των 10 ημερών.

Μετά το τέλος του διαστήματος της πρώτης φάσης, ξεκινά ένας νέος κύκλος υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων, με βάση πάλι το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Ειδικότερα, όσοι εργαζόμενοι είτε δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση είτε οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορούν να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, που έχει ήδη ξεκινήσει και εκτείνεται από τις 11 Απριλίου έως και τις 20 Απριλίου.

Επιπλέον, την Μ. Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την καταγραφή των μικρών επιχειρήσεων, μέχρι πέντε ατόμων, που οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν τα 800 ευρώ, ενώ την Μ. Τετάρτη θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία, από τις επιχειρήσεις εκείνες που ούτε έχουν πληγεί ή αναστείλει την λειτουργεία τους.

Πηγή: workenter.gr

Related posts

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πώς μπορούν να προστατεύσουν οι γονείς τα παιδιά τους;

editor

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 34χρονο για τέσσερις ένοπλες ληστείες

editor

Διανομή των προϊόντων των παραγωγών των λαϊκών αγορών προς τις πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης

admin
27/04/2024 2:12