19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας εξέδωσαν οι ΗΠΑ: «Μην επισκέπτεστε την χώρα είναι επικίνδυνη»!

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ συμπεριέλαβε την Τουρκία στη λίστα με τις χώρες όπου οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούσαν να τύχουν απαγωγής ή να ληφθούν όμηροι και τους ζητάει να μην την επισκέπτονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί έναν νέο δείκτη «Κ» για να επισημάνει τον κίνδυνο απαγωγής στη χώρα που αναφέρεται στις ταξιδιωτικές του συμβουλές. Άλλες χώρες στην ίδια λίστα είναι η Ρωσία και οι Φιλιππίνες.

Η Τουρκία ήταν επίσης εισηγμένη στις 35 χώρες τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί περιοχές υψηλού κινδύνου.

Επίσης, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί, μέσω της αναθεωρημένου κειμένου, ότι «οι τρομοκράτες έχουν επίσης στοχεύσει στο παρελθόν τουρίστες που προέρχονται από τη Δύση και ομογενείς».

Συμπληρώνεται σχετικά ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας «έχουν κρατήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ, για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση ελάχιστα ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να είναι πολιτικά παρακινημένοι.

Οι υπήκοοι των ΗΠΑ έχουν επίσης υποστεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, που τους εμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία. Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και οι επικρίσεις της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, μπορούν να οδηγήσουν σε σύλληψη».

 

Related posts

Αισιόδοξος ο Τσαβούσογλου πως η Ουάσινγκτον θα εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία

editor

Β. Μακεδονία: Στις κάλπες σήμερα για τις προεδρικές εκλογές – Διχάζει η Συμφωνία των Πρεσπών

admin

Το Ισραήλ ενίσχυσε τον έλεγχό του στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

editor
19/03/2024 8:52