19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Δεν ανανεώθηκε η Navtex από την Άγκυρα για το «Oruc Reis»

Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την μη ανανέωση της τουρκικής Navtex για το «Oruc Reis», η οποία είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε στη χρονική περίοδο 2-12 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα κινούνταν με ταχύτητα 4-5 κόμβων, που του επέτρεπε να πλέει έχοντας απλώσει καλώδια, τα οποία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δεν κατάφερε ποτέ να ποντίσει.

Όπως εμφανίζεται το στίγμα του «Oruc Reis» στο σύστημα Marine Traffic, το πλοίο φέρεται να έχει δηλώσει προορισμό τα Μύρα (Ντέμρε) στα τουρκικά παράλια, ανατολικά του Καστελόριζου.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εν αναμονή των προσεχών εξελίξεων…

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

EKTAKTO: Πρόβα βομβαρδισμού της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία από γαλλικά μαχητικά Rafale F.3 – Αναχαιτίστηκαν από Su-27

editor

Λαβρόφ εναντίον Αθήνας μέσω ρωσικής πρεσβείας: Ήμασταν φίλοι, αλλά υποταχθήκατε στις ΗΠΑ

editor

Ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΡΧΗ” Σταύρου Σταυράκογλου για τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών

editor
19/04/2024 5:30