5 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Βουλή: Πρόεδρος της Προανακριτικής για Ν. Παππά ο Εβρίτης βουλευτής Στ. Κελέτσης

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης εξελέγη πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία έχει συγκροτηθεί προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Ο κ. Κελέτσης, ο οποίος είχε προταθεί από την πλειοψηφία πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, έλαβε 12 ψήφους υπέρ και 6 λευκά (σ.σ. η ΝΔ εκπροσωπείται από 10 βουλευτές). Δηλαδή ο βουλευτής της ΝΔ έλαβε επιπλέον δύο ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος και γραμματέας της ειδικής επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, Αναστάσιος Μπαρτζώκας. Και οι δύο βουλευτές εξασφάλισαν αντίστοιχη πλειοψηφία, δηλαδή 12 ψήφους υπέρ και 6 λευκά.

Ο ίδιος δήλωσε μετά την εκλογή του «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής για την τιμή που μου έκαναν να με αναδείξουν Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παππά – Καλογρίτσα. Μόνος μας στόχος είναι η ανάδειξη της αλήθειας. Θα κινηθούμε με όρους αντικειμενικότητας και αμεροληψίας, χωρίς να αδικήσουμε κανέναν».

Το αντικείμενο της Επιτροπής

Σκοπός της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, του άρθρου 153 ΚτΒ και του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την εποπτεία των ΜΜΕ, Νίκος Παπάς. Συγκεκριμένα, η επιτροπή έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια να ερευνήσει εάν διαπράχθηκαν από τον κ. Παππά:

– Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα).

– Το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα).

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ξάνθη: Δωρεάν rapid test από τις 9 έως τις 14 Μαΐου

editor

Δημόσια πρόσκληση σε φορείς της Ξάνθης για τη συμμετοχή τους στο δίκτυο φορέων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ξάνθης

editor

Ψήφος αποδήμων, μια δέσμευση που δεν έγινε ποτέ

admin
05/05/2024 11:02