25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Βουλή: Πρόεδρος της Προανακριτικής για Ν. Παππά ο Εβρίτης βουλευτής Στ. Κελέτσης

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης εξελέγη πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία έχει συγκροτηθεί προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Ο κ. Κελέτσης, ο οποίος είχε προταθεί από την πλειοψηφία πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, έλαβε 12 ψήφους υπέρ και 6 λευκά (σ.σ. η ΝΔ εκπροσωπείται από 10 βουλευτές). Δηλαδή ο βουλευτής της ΝΔ έλαβε επιπλέον δύο ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος και γραμματέας της ειδικής επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, Αναστάσιος Μπαρτζώκας. Και οι δύο βουλευτές εξασφάλισαν αντίστοιχη πλειοψηφία, δηλαδή 12 ψήφους υπέρ και 6 λευκά.

Ο ίδιος δήλωσε μετά την εκλογή του «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής για την τιμή που μου έκαναν να με αναδείξουν Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παππά – Καλογρίτσα. Μόνος μας στόχος είναι η ανάδειξη της αλήθειας. Θα κινηθούμε με όρους αντικειμενικότητας και αμεροληψίας, χωρίς να αδικήσουμε κανέναν».

Το αντικείμενο της Επιτροπής

Σκοπός της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, του άρθρου 153 ΚτΒ και του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την εποπτεία των ΜΜΕ, Νίκος Παπάς. Συγκεκριμένα, η επιτροπή έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια να ερευνήσει εάν διαπράχθηκαν από τον κ. Παππά:

– Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα).

– Το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα).

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνάντηση Μπλίνκεν-Δένδια: Έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ

editor

“Ισραήλ” της Ευρώπης κι όχι “Γέφυρα”

editor

Μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο του Σουφλίου

editor
25/04/2024 14:41