30 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΑΡΧΗ: Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πεδίο άσκησης μικροπολιτικής από τη δημοτική αρχή

Η στήριξη του τουριστικού κλάδου και οι δράσεις προώθησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως τουριστικού προορισμού, αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν εξαιρετικά θετική η δημιουργία Αντιδημαρχίας Τουρισμού, που ένα από τα βασικά της καθήκοντα είναι η διαμόρφωση ενός στοχευμένου και σύγχρονου Σχεδίου Τουριστικής Προβολής.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το Σχέδιο αυτό, προϋπολογισμού περίπου 400.000 ευρώ αποτελείται από αποσπασματικές και μη συνεκτικές δράσεις, που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι η κάθε μία αποτιμάται στα όρια των 30.000 ευρώ, δηλαδή στο όριο των απευθείας αναθέσεων.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί ότι προτείνονται  και προϋπολογίζονται δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, με χρηματοδότηση της ΕΕ, και ήδη διαθέτει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και εναλλακτικές επιλογές στους επισκέπτες, κάτι που όλοι οφείλουμε να προβάλλουμε, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επικοινωνιακά εργαλεία και βεβαίως την εμπειρία και τη γνώση των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και των φορέων του τουριστικού κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση αποσπασματικές και πρόχειρες δράσεις, ατάκτως ερριμμένες και στοχευμένα κοστολογημένες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν αποτελούν σοβαρή τουριστική πολιτική.

Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή η δημοτική αρχή να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να κατανοήσει το σημαντικό ρόλο του Δήμου στην προβολή του τόπου και να διαμορφώσει μία σύγχρονη τουριστική στρατηγική, με πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για όλους.

Related posts

Τρεις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία Αλεξανδρούπολης

editor

Αντικαπνιστικός Νόμος: Όλα όσα αναφέρει η εγκύκλιος

admin

Αναλαμβάνει τα ηνία της 12ης Μεραρχίας ο Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος

editor
30/04/2024 15:59