2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μαθητές έστησαν κάλπη και παραβάν στην πλατεία του Διδυμοτείχου ενόψει ευρωεκλογών

«Ψηφίζω Ευρώπη, Ψηφίζω Ελλάδα» είναι το μήνυμα του Γυμνασίου Μεταξάδων με αφορμή την δράση προσομοίωσης που διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία Διδυμοτείχου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τις επερχόμενες ευρωεκλογές, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον προβληματισμό τους ως προς την παρατηρούμενη αποχή από αυτές.

Η υπεύθυνη του προγράμματος, εκπαιδευτικός Ανθή Παπαδοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι οι μαθητές έστησαν την κάλπη και το παραβάν και οι διερχόμενοι πολίτες διάλεγαν ανάμεσα σε «ψηφοδέλτια που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά, με απαντήσεις όπως “ψηφίζω γιατί αισθάνομαι Ευρωπαίος” ή “ψηφίζω γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται την στήριξη της Ευρώπης” ή “δεν ψηφίζω γιατί δεν μ ενδιαφέρει” ή “δεν ψηφίζω γιατί θεωρώ ότι η Ευρώπη δεν κάνει τίποτα για την Ελλάδα”. Επίσης, υπήρχαν διαθέσιμα και λευκά “ψηφοδέλτια” ως επιλογή.

Την ίδια ημέρα οι μαθητές του Γυμνασίου Μεταξάδων που αποτελεί ένα από τα σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέφερε την εκδήλωση αυτή σε ένα από τα σχολικά συγκροτήματα του Διδυμοτείχου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων μαθητών.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές θα καταμετρήσουν τις ψήφους και θα καταγράψουν το αποτέλεσμα, το οποίο και θα δημοσιοποιήσουν.

Πηγή: ΕΡΤ

Related posts

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα – 2.408 συνολικά

admin

Αλεξανδρούπολη: Τη Δευτέρα η άφιξη της φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Tokyo 2020”

admin

Έβρος: Έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά κοντά στα σύνορα, από χθες το απόγευμα

editor
02/05/2024 15:44