27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Γάλλος ΥΠΕΞ: Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση

«Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ, απαριθμώντας τις συνέπειες τόσο για τη Γαλλία όσο και για την Ευρώπη σε περίπτωση νίκης της Ρωσίας επί της Ουκρανίας.

«Εάν πέσει η Ουκρανία, θα υπάρξουν κλιμακωτές συνέπειες, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κινδυνεύσει ιδιαίτερα η ικανότητά μας να συμφωνούμε», είπε ο υπουργός.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιδιώκει παρά να δοκιμάσει την αλληλεγγύη μας. Επομένως, πρέπει να αποφύγουμε αυτό το σενάριο» συνέχισε ο Σεζουρνέ, προσθέτοντας:

«Η αποφυγή αυτού του σεναρίου σημαίνει κυρίως να διατηρήσουμε την πρωτοβουλία στήριξης της Ουκρανίας μαζί με τους συμμάχους μας, να κάνουμε διμερείς συμφωνίες -όπως κάναμε- και να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς όσο καλύτερα μπορούμε».

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Μακρόν περί ενδεχόμενης αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν, ο Γάλλος υπουργός προσπάθησε να διευκρινίσει τη γαλλική θέση λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας θέλησε να αφήσει όλα τα σενάρια ανοιχτά και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στη Ρωσία να ενεργεί όπως θέλει.

«Βιώνουμε ένα σημείο καμπής που πρέπει να μας οδηγήσει να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη Ρωσία. Χώρες όπως η Ρωσία βλέπουν μόνο την ισορροπία δυνάμεων και πρέπει να παίξουμε αυτό το χαρτί, της ισορροπίας δυνάμεων, για να προστατεύσουμε τους Γάλλους, να προστατέψουμε τους Ευρωπαίους», συνόψισε.

Related posts

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται προς την Αλεξανδρούπολη

editor

Τα δώρα του Προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Ναυτιλίας

editor

Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση

editor
27/04/2024 15:34