27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Τρέχει μόνος του…

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

του Ανέστη Γερονικολάκη

Με το πολιτικό σύστημα σε απόλυτη παραζάλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε, πιθανώς, να κάθεται άνετα, σε μια γωνιά και να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χαλαρός και χαμογελαστός.

Ο πρωθυπουργός, αντιθέτως, βρίσκεται για τα καλά μέσα στο «στίβο» και τρέχει μόνος του, περιμένοντας πότε θα εμφανιστεί κάποιος άλλος «δρομέας».

Υπουργικά ουσίας και αποφάσεων, διαδέχονται το ένα το άλλο. Από τη μία η πάταξη της ακρίβειας και από την άλλη η ενίσχυση του εισοδήματος, με πρωτοβουλίες όπως η επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού. Επιλογές που στέλνουν σαφές μήνυμα «γείωσης» με την πραγματικότητα.

Οργασμός νομοθετικών πρωτοβουλιών. Νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, νέος Ποινικός Κώδικας, νόμος – τομή για την ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Επιλογές που πάνε την χώρα και την κοινωνία μπροστά.

Διεθνείς επαφές και παρεμβάσεις. Από την Ινδία, στο Κατάρ και από τα Εμιράτα στο Παρίσι. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, τις τελευταίες εβδομάδες, υπενθυμίζει και στον πλέον κακόπιστο πως η Ελλάδα αποτελεί έναν διεθνή «παίκτη» με παρέμβαση και εκτόπισμα.

Πρώτος σταθμός αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου είναι αναμφίβολα οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρότι ο χαρακτήρας αυτής της εκλογικής μάχης είναι από τη φύση του διαφορετικός.

Ο πρωθυπουργός ξέρει ωστόσο καλά πως ο «λογαριασμός» έρχεται στο τέλος της τετραετίας.

Και ευτυχώς που το θυμάται ο ίδιος, γιατί -κοιτάζοντας στα έδρανα της αντιπολίτευσης- δεν υπάρχει κάποιος άλλος για να του το υπενθυμίσει…

Related posts

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ξεκινά ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα

editor

Ξεκινούν στα μέσα Μαρτίου οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

editor

Σάββας Καλεντερίδης για Σύνοδο Κορυφής: Θα πληρώσει η Ευρώπη για το τέρας που εξέθρεψε (βίντεο)

editor
27/04/2024 13:26